Tampereen parveketappajalle pitkä tuomio – piinasi avopuolisoaan ja pudotti tämän maahan 17,5 metrin korkeudesta

Tampereen parveketaposta epäilty on vangittu 1:21
Näin Tampereen parveketappaja piiloutui oikeudessa kuvaajilta.

Tampereen parveketaposta annettiin yli 11 vuoden vankeustuomio.

Mies oli pahoinpidellyt avopuolisoaan lukuisia kertoja ja lopulta tappanut hänet pudottamalla parvekkeelta 17,5 metrin korkeudesta katuun.

Mies kiisti pudottaneensa naista ranskalaiselta parvekkeelta kadulle, mutta myönsi kuristaneensa ja lyöneensä uhria. Hänen mukaansa nainen putosi itse parvekkeelta, joko tahallaan tai tapaturmaisesti riidan jälkeen.

Pitkä lähisuhdeväkivalta päättyi tappoon

Tuomiossa kuvaillaan toistuvaa väkivaltaa, joissa uhria on kuristettu eri tavoin, lyöty monenlaisilla esineillä, kuten haarukalla, ja kaltoinkohdeltu eri tavoin. 

Oikeudessa käytettiin näyttönä muun muassa naisen toiselle henkilölle lähettämiä viestejä, jossa käy ilmi harjoitettu väkivalta ja naisen kokema avuttomuus sekä vaikeudet lähteä suhteesta. Hän oli muun muassa kirjoittanut pelkäävänsä, mitä tapahtuu, jos hän sanoo "viimeiset sanat". Tuomiosta käy myös ilmi miehen mustasukkainen käytös.

Parvekkeelta putoamisesta oli usealla todistajalla havainto, kuinka äänetön, veltto ja liikkumaton hahmo putoaa maahan. Oikeus päätteli tästä, että uhri oli jo pudotessaan tajuton. Parvekkeen kaide oli lisäksi niin korkea, että sen yli ei putoa ilman voimankäyttöä. Lisäksi oikeus katsoi, ettei päihtyneen miehen käytös tapahtuneen jälkeen sopinut yhteen sen kanssa, että kyseessä olisi ollut itsemurha tai tapaturma.

Tampereen parvekeputoaminen oli tappo, poliisi epäilee 4:11
Katso videolta, mitä MTV:n rikostoimittaja kertoi Tampereen parveketaposta aiemmin.

Määrättiin maksamaan pojalle korvauksia

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1985 syntyneen Teemu Pentti Tapio Pellin 11 vuoden 6 kuukauden vankeuteen taposta, viidestä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kätkemisrikoksesta sekä maksuvälinepetoksesta.

Tuomioon vaikutti miehen aiempi ehdollinen vankeustuomio, jonka hän oli saanut avopuolisonsa pahoinpitelystä.

Pelli velvoitettiin maksamaan korvauksena uhrin pojalle henkisestä kärsimyksestä 7500 euroa. Hän menetti myös sotilasarvonsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat