Poliisi kuulustelee lukuisia ihmisiä Tampereen parvekeputoamisesta – suurin kysymys vielä auki

Henkilö kuoli pudottuaan parvekkeelta Tampereella sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi tutkii asiaa rikoksena, mutta vaikenee yksityiskohdista. 

Tutkinnanjohtaja perustelee vaitonaista tiedotuslinjaa esitutkinnan keskeneräisyydellä. Hänen mukaansa poliisin täytyy ensin kuulustella useita ihmisiä ennen kuin asiasta voidaan kertoa enemmän julkisuuteen.

– Tutkinta on vasta niin alkuvaiheessa, ja meillä on niin paljon kuultavia (henkilöitä), rikoskomisario Jari Luoto perustelee.

Luoto ei toistaiseksi kommentoi edes vainajan ikää tai sukupuolta. 

– Kaikkien oikeusturvankin mielessä meiltä edellytetään, että tutkimme asiat niin, että saamme selville kaikki yksityiskohdat. Näillä mennään nyt tässä vaiheessa, hän jatkaa ja kieltäytyy kommentoimasta lisäkysymyksiä.

Henkirikos?

Poliisi saapui Tampereen keskustan liepeillä sijaitsevalle tapahtumapaikalle noin kello yhdeltä sunnuntaiyönä. Paikalta löydettiin asuinkerrostalosta pudonnut henkilö. 

Poliisi ei ole kertonut, uskotaanko henkilön kuolleen pudotessa vai vasta myöhemmin. 

Asiaan liittyen epäillään rikosta. Epäiltyä rikosnimikettä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Suurin kysymys tällä hetkellä onkin, epäilläänkö pudonneen henkilön joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Niin ikään hämärän peitossa on, onko kyse tahalliseen tekoon vai tuottamukselliseen tekoon, eli vahinkoon tai huolimattomuuteen liittyvästä rikosepäilystä. 

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen tietojen ja kuvien mukaan tapahtumapaikka sijaitsee Tammelan kaupunginosassa sijaitsevalla Itsenäisyydenkadulla. Paikalle on tuotu kynttilöitä.

Iltalehden haastatteleman silminnäkijän mukaan poliisi otti sunnuntaina paikalta kiinni nuoren miehen. Silminnäkijän mukaan mies vietiin poliisiautoon käsiraudoissa. 

Putoamisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat