Tampereen keskustan aamuöisestä ampumisesta epäilty brittimies on etsintäkuulutettu – ampui 21-vuotiasta uhria hengenvaarallisesti, ase yhä kateissa

1:45
Nuori mies loukkaantui ampumisessa Tampereella. Kuuntele videolta, miten poliisi kommentoi tekoa pian sen jälkeen.

Kahta nuorta miestä epäillään tapon yrityksestä Tampereen keskustassa sunnuntaina aamuyöstä tapahtuneeseen ampumiseen liittyen. Toinen heistä on yhä karkuteillä. Vuonna 1995 syntynyt Britannian kansalainen on etsintäkuulutettu teosta epäiltynä.

– Etsintäkuulutettu on nimenomaan se, jota epäillään aseen käytöstä. Asettakaan ei ole löydetty. Siitä ei ole mitään tietoa, mihin epäilty mies pakeni tekopaikalta, ylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kommentoi.

Ampuminen tapahtui Tampereen ydinkeskustassa Hatanpäänvaltatiellä lähellä Hotelli Ilveksen ajoluiskaa sunnuntaina hieman ennen aamuviittä. Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 4.52.

Paikalla oli satoja ihmisiä Ratinassa pidettyjen Blockfestien takia.

Ampumisen uhri yhä sairaalassa

Ampumisen uhriksi joutui vuonna 1998 syntynyt mies. Paikalla oli ollut tappelu ja uhria oli pahoinpidelty, jonka jälkeen häntä ammuttiin vartaloon.

Nuori mies sai ammuskelussa hengenvaaralliset vammat. Hän on yhä hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

– Sitä ei vielä tiedetä tunsivatko uhri ja epäillyt toisensa. Uhria on puhutettu vasta alustavasti, Kinnunen kertoo.

Teosta on otettu kiinni toistaiseksi yksi nuori mies, vuonna 1999 syntynyt Suomen kansalainen. Hänet saatiin kiinni pian teon jälkeen lähistöltä. Hän ei ole kuitenkaan ollut kuulusteluissa juttutuulella.

– Häntä on puhutettu vasta alustavasti, mutta tietoa ei ole oikein tullut.

Suomalaismies ei Kinnusen mukaan ampunut uhria, mutta häntä epäillään silti pahoinpitelyn ohella myös tapon yrityksestä, kuten etsintäkuulutettua brittimiestäkin.

Lisäksi poliisi tutkii tekoa ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja