Mainos

Tampereen elokuvajuhlat tarjoaa värikkään kattauksen lyhytfilmejä

Suomen sisällissota, punk ja Katariina Lillqvistin ohjaama kohuttu Uralin Perhonen kuuluvat Tampereella huomenna alkavien elokuvajuhlien tärppeihin. Juhlat tarjoavat kilpailunäytösten lisäksi värikästä erikoisohjelmistoa itäisiltä mailta.

Kansainvälinen kilpailu on tänä vuonna poikkeuksellinen kosmopoliittinen, sillä mukana on 74 elokuvaa 45 tuotantomaasta. Kotimaisen kilpailun yli 30-minuuttisten sarjassa nähdään peräti 11 dokumenttia sekä yksi fiktio. Alle 30-minuuttisten sarjassa on mukana 27 elokuvaa, joista yhtenä Uralin perhonen.

Juhlien eksoottinen erikoisohjelmistojen kattaus tarjoaa makupaloja ainakin Venäjältä, Lähi-idästä ja Koreasta. Oman maan kuvia sadan vuoden takaa nähdään sisällissotaan keskittyvässä Punaiset ja valkoiset -näytöksessä. Se on ollut lipunmyynnin kärjessä kuten myös Jouko Aaltosen tuore dokumentti Punk - tauti joka ei tapa.

Viisipäiväinen 38. kertaa järjestettävä elokuvajuhla otti aavistuslähdön jo tänään, jolloin pyörähti käyntiin lasten oma Videotivoli. Festivaalilla nähdään 121 lasten tekemää elokuvaa eri maista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.