Tamiflu-lääkkeen yhteyttä japanilaislasten kuolemiin tutkitaan

12 japanilaislasta on kuollut käytettyään influenssalääke Tamifluta. Lääkeyhtiö Rochen mukaan kuolemantapausten määrä ei ylitä normaalia influenssapotilaiden kuolleisuutta.

Torstaina julkistettu raportti on herättänyt Yhdysvalloissa huolta influenssalääke Tamiflun turvallisuudesta. Raportissa kerrotaan 12:n tavallista influenssaa poteneen lapsen kuolleen heidän käytettyään lääkettä, jonka on todettu tehoavan myös vaaralliseen lintuinfluenssaan.

Yhdysvaltain lääkintöhallinto FDA on pyytänyt lääkeyhtiö Rochelta lisätietoja raportissa kuvatuista kuolemantapauksista. Raportissa kerrotaan kahdentoista japanilaislapsen kuolleen runsaan vuoden mittaisen seurantajakson aikana. Samana aikana kirjattiin 32 tapausta, joissa lääkettä käyttänyt lapsi oli kärsinyt psyykkisistä häiriöistä, kuten harhoista.

Rochen mukaan raportissa kuvattavien kuolemantapausten määrä ei ole sen korkeampi kuin missä tahansa influenssapotilaiden joukossa. Yhtiön edustajien on määrä esitellä omia tutkimuksiaan lääkintöhallinnolle perjantaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat