Tämän takia kiinteistövälittäjän tulee tuntea lainsäädäntöä!

Kiinteistövälittäjän pitää tietää monenlaisia asioita alastaan aina lakipykälistä muihin asuntokaupan kiemuroihin. Uusi kirja auttaa kiinteistövälittäjiä pitämään faktat mukanaan.

Suuri osa asunto- ja kiinteistökaupoista tehdään kiinteistönvälittäjän välityksellä. Alalla on monenlaisia toimijoita suurista ketjuista pieniin yhden hengen yrityksiin. Laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto (LKV) kertoo välittäjän ammattitaidosta.

– Välittäjä ei ole pelkästään viestien toimittaja kaupan osapuolten välillä, vaan asiantuntija, joka vastaa kokonaisvaltaisesti myyntiprosessin asianmukaisesta sujumisesta, toteaa Essi Aunola, vastikään ilmestyneen Kiinteistönvälittäjän lakipokkarin toimittaja.

Lainsäädännön tunteminen paras vakuutus

Aunola on työskennellyt pitkään kiinteistöalan juridiikan parissa ja tuntee asuntokaupan kiemurat. Hänellä on selvä käsitys siitä, mitä kuuluu kiinteistönvälittäjän ammattitaitoon.

– Yksi ammattitaidon keskeisimmistä osa-alueista on alan lainsäädännön riittävä tunteminen. Ilman tiettyjen säädösten tuntemista välittäjän on mahdotonta ymmärtää edes sitä, mitä tosiasiassa on kulloinkin välittämässä.

Kiinteistönvälittäjän lakipokkari syntyi tarpeesta tuoda alan keskeinen lainsäädäntö helpossa muodossa kiinteistönvälittäjien saataville. Kirjaan on valikoitu lait ja asetukset, joita välittäjän tarvitsee päivittäisessä työssään.

– Useimmin kiinteistönvälittäjä törmää työssään asuntokauppalakiin, maakaareen, asunto-osakeyhtiölakiin ja vuokrauslakeihin liittyviin kysymyksiin. Mutta yksin näiden lakien tuntemus ei riitä, Aunola muistuttaa.

– Välittäjän vastuun vuoksi on tärkeää tuntea lait ja asetukset: se on parempi turva kuin yksikään vastuuvakuutus.

Kiinteistönvälittäjän lakipokkari välittäjän työn apuvälineenä

Kiinteistönvälittäjän lakipokkari on tehty ennen muuta helpottamaan välittäjän työtä. Mukana kirjassa on myös Hyvää välitystapaa koskeva ohjeistus, joka on käytännön ohjeineen kiinteistönvälitystoiminnan keskeinen ohjenuora.

Pienen kokonsa vuoksi pokkari kulkee vaivatta välittäjän mukana niin asiakastapaamisissa kuin näytöilläkin.

– Pokkarista välittäjä löytää keskeiset ohjeet ja säännökset helposti. Kynnys asioiden selvittämiseen alenee, kun tieto on koko ajan saatavilla ja kulkee helposti mukana myös toimiston ulkopuolella, Aunola toteaa.

Kiinteistönvälittäjän lakipokkari ilmestyi 8.2.2013.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: STT

Kuvat: Colourbox ja Kiinteistöalan Kustannus Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja