Mainos

Tämän syyttäjä kertoi Auerin tyttären salaisesta kuulemisesta

Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa kuultiin tänään Anneli Auerin vanhinta tytärtä suljettujen ovien takana. Hän on koko ajan uskonut äitinsä syyttömyyteen.

Syyttäjä Jarmo Valkama suostui sanomaan oikeuskäsittelyn tauolla, ettei tämänpäiväisessä kuulemisessa tullut mitään uutta esille.

– Hän ei hirveästi enää muistanut tapahtumista, Valkama tyytyi sanomaan.

Hän ihmetteli myös sitä, miten Helsingin Sanomat sai tiedon, jonka mukaan Anneli Auer olisi suunnitellut ja harjoitellut miehensä murhaa puoli vuotta. Lehden väite perustui Auerin lapsen kertomukseen.

– En halua tätä kommentoida mitenkään.

Mitä ajattelette siitä, että tieto on vuotanut julkisuuteen?

– Vähän kyllä ihmettelen.

Valkama ei osannut myöskään vielä sanoa, aikooko hän hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa liittyen Vaasan hovioikeuden eiliseen antamaan tuomioon, jonka mukaan Anneli Auerin kahden lapsen kertomukset tulevat osittain julkisiksi. Hänellä on aikaa hakea valituslupaa 60 päivää.

– Kyllä me harkitaan sitä (valituslupaa). Se ei ole kuitenkaan päällimmäisenä mielessä. Tässä on paljon näitä muitakin asioita.

Aamulla oikeudessa kuultiin ensimmäistä tutkinnanjohtajaa Juha Joutsenlahtea, joka muun muassa kiisti uhkailleensa alaisiaan Auer-tutkinnan aikana. Oikeudessa on myös katsottu vuonna 2006 tallennettuja videoita Anneli Auerin vanhimman tyttären kuulemisesta.

Videoiden katselua jatketaan iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.