Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tämän suklaan suosio huimassa kasvussa Suomessa

Julkaistu 29.01.2014 10:48

Suomalaisten klassikkoherkkujen joukkoon on viime vuosina noussut kansainvälisen vaikutuksen ansiosta myös tumma suklaa.

Kansainväliset ruokatrendit, matkustelun yleistyminen ja uusien makujen rohkeampi kokeilu vaikuttavat myös suomalaisten suklaan syömiseen. Vielä muutama vuosi sitten suomalaiset totuttelivat tummaan suklaaseen. Nyt sen kulutus on huimassa nousussa; viime vuonna Nielsen Homescan -tiedon mukaan suomalaisten ostamista suklaalevyistä jo 30 prosenttia oli tummaa suklaata.

– Vielä ehkä viitisen vuotta sitten puhuttiin 20 prosentista. Kasvu on ollut valtaisaa, eikä loppua ainakaan vielä tällä hetkellä näy. Aiemmin tumma suklaa oli ehkä tiedostavien ja aikaansa seuraavien, pääsääntöisesti naisten valinta. Nyt siitä on tullut enemmän koko kansan suklaa, Fazerin brand manager Jonna Pelvo kertoo.

Kaukomaiden goji-marjoista palattiin lähiantimiin

Tumman suklaan lisäksi suklaatrendeissä samoin kuin yleisissä ruokatrendeissäkin näkyy nyt perusmakujen kunnioittaminen ja tietty konstailemattomuus. Reseptit voivat olla yksinkertaisia, mutta niissä panostetaan aiempaa enemmän laadukkaisiin raaka-aineisiin ja valmistusmenetelmiin.

– Tällä hetkellä trendikkäitä ovat esimerkiksi pitkään haudutetut ruoat ja aika perinteiset maut. Sama koskee suklaata: trendeissä korostuvat marjat, hedelmät ja pähkinät. Marjoista maistuvat erityisesti suomalaisille luonnostaan tutut maut, kuten mansikka, mustikka ja vadelma. Vielä pari vuotta sitten ihannoitiin goji-marjaa ja muita superfoodeja kaukomaista. Nyt ollaan palattu lähialueen tuotteisiin.

Myös meksikolaiset maut näkyvät nyt vahvasti ruokatrendeissä. Markkinoille onkin viime vuosina lanseerattu esimerkiksi useampia chilisuklaita.

– Aiemmin hyvinkin eksoottisista jutuista tulee meille pikku hiljaa tuttuja - ja oikeastaan niitä perusmakuja. Kenellekään ei varmaan ole enää eksoottista syödä oliiveja tai chiliä. Maailma muuttuu.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Kaakao kallistuu entisestään – tässäkö vaihtoehto raaka-aineeksi? Alkosta paljastetaan vuoden 2021 hittijuomat – selkeitä trendejä näkyvissä: "Mahdollisimman yksinkertaista"Prosentit ovat saaneet väistyä maun tieltä – tällaisia juomia suomalaiset himoitsevatSuomessa on nyt yksi selkeä karkkibuumi – ihmiset ovat hamstranneet pussitolkullaTerveystrendi näkyy myös alkoholijuomissa - juodaanko kohta kossu-smoothieita? Suomalaisten suosikkivihannes vaihtaa väriä – näistä ennustetaan vuoden 2016 ruokatrendejä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita