Tämän ison sähköauton Suomi-hinta putosi juuri hurjat 22 000 euroa!

Suomessa viime keväänä esitellyn täyssähköisen MAN eTGE -pakettiauton hintaa on laskettu roimasti tästä päivästä alkaen.

Volkswagen Crafterin kanssa lähes identtisen MAN eTGE -sähköpakun hinnat lähtevät tästä päivästä alkaen 72 000 eurosta. Aiemmin auton hinta oli lähes 94 000 euroa, joten muutos on merkittävä.

Auton vakiovarustelu pysyy hinnanlaskusta huolimatta samana.

Ulkoisesti eTGE ei eroa dieselmoottorilla varustetuista versioista.

Perinteisen tankkausluukun takana on korkin sijasta paikka latausjohdolle, ja lataaminen onnistuu vakiovarusteisen 8A-kotilatauskaapelin avulla tai seinään kiinnitettävällä, erikseen myytävällä laturilla. Seinälatauslaitetta ja muita lataustarpeita varten autossa on vakiovarusteena myös 16A-latauskaapeli.

MANin sähköpakettiautoja voidaan jälkivarustella samaan tapaan kuin dieselmoottorilla varustettuja versioita. Vaihtoehtona on myös mahdollisuus päällirakentaa eTGE-mallista esimerkiksi kylmäauto. Kylmälaite ottaa tarvittavan energian auton omasta akustosta pitäen auton kantavuuden maksimissaan, mutta vaikuttaen toimintamatkaan mahdollisimman vähän.

Pakettiautonkin ulkonäöllä on väliä: Tässä on uusi Sprinter 2:12
Katso video: Pakettiautonkin ulkonäöllä on väliä. Tältä näyttää viime vuonna esitelty uusi Mercedes-Benz Sprinter.

MAN eTGE:n teho on 100 kilowattia, ja vääntömomentti 290 newtonmetriä. WLTP-syklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on noin 114 kilometriä. Latausajat vaihtelevat 45 minuutin (80 % saakka) pikalatauksesta tavallisen seinälatauslaitteen reilun viiden tunnin latausaikaan.

Lähde: MAN

Lue myös:

    Uusimmat