Tämän Dodge Chargerin omistaja tuskin äänestää vihreitä: Kuorma-autosta otettu dieselkutonen puskee pikimustaa savua suoraan konepellin läpi

Absurdi näky: Dodge Challenger lumen ja jään keskellä 0:22
Lumessa leikkivä nelivetoinen Dodge Challenger GT on mykistävä näky.

On olemassa ekologisuuden ja modernin huipputeknologian aallonharjalla ratsastavia autoja ja sitten on autoja, jotka näyttävät keskisormea kaikenlaisille päästötalkoille.

Jos vakiomallisen Dodge Charger SXT:n 3,5-litrainen V6 ei 250 hevosvoimallaan aiheuttanut vielä riittävästi vilunväristyksiä aatteeltaan vihreämmissä tienkäyttäjissä, tekee sen taatusti tämä mattamusta dieselhirviö.

Joku on nimittäin iskenyt Chargerin konepellin alle 2000-luvun alun Ram-avolavasta otetun 5,9-litraisen ahdetun 325-heppaisen Cumminsin dieselkutosen.

Vaikka hevosvoimien määrä ei muutoksen myötä räjähtänytkään moninkertaiseksi, muuttui auton luonne perusteellisesti. Etenkin, kun pakoputki tulee suoraan konepellistä läpi.

Moottori on kaiken lisäksi säädetty päästämään ilmoille mahdollisimman paljon mahdollisimman mustaa savua, joten tämä auto ei todellakaan jää liikenteessä huomaamatta, vaikkei 13-vuotias Charger olekaan se erikoisin näky noin muuten.

Auton yhdysvaltalainen omistaja, Joah Carpenter, kaupitteli sitä taannoin Facebookissa 8 000 dollarilla, mutta tämän artikkelin kirjoitushetkellä ilmoitus oli jo poistunut. Kuva samaisesta autosta löytyy vielä kuitenkin esimerkiksi MoparMemesin Instagram-tililtä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat