Mainos

Tämäkin vielä: odotetun Windows-huippupuhelimen lanseeraus viivästyy

Windows-puhelinten osalta uutisvirta jatkuu synkeänä. Ehkäpä koko tämän vuoden merkittävimmän uuden Windows-puhelimen HP:n Elite x3:n lanseeraus on ajautunut ongelmiin.

Yhdysvalloissa HP Elite x3:n myyntiä ja toimituksia viivästytetään nyt ainakin 11. lokakuuta asti, sillä puhelimet odottavat HP:ltä ja Microsoftilta korjausta kameraan sekä yleiseen suorituskykyynsä. Asiasta uutisoi Windows Central. Jo ennen tätä viimeisintä viivästystä Elite x3:n myyntiintulo on siirtynyt useampaan kertaan.

Puhelimet ovat jo saapuneet varastoihin, mutta Microsoft ja muut eivät voi myydä niitä.Todennäköisesti laitteisiin päivitetään uusi ohjelmisto vielä ennen toimituksia ja myyntiä.

Suomessa HP:n Elite x3:tä valikoimissaan tarjoavat verkkokaupat kertovat toimitusten olevan alkamassa lokakuussa, useimmissa tapauksissa 7. lokakuuta mainitaan tarkaksi päiväksi – ainakin vielä toistaiseksi. Alun perin toimitusten kerrottiin alkavan täälläkin jo elokuussa. HP tähtää puhelimellaan erityisesti yritysmyyntiin, mutta Elite x3 on tarjolla toki myös yksityishenkilöille.

Alun perin HP Elite x3:n piti saada Windows 10 Mobilen vuosipäivitys jo syyskuun puolivälissä, mutta päivitys on nyt viivästynyt tulevaksi tulevina viikkoina. On mahdollista, että HP ja Microsoft odottavat juurikin sen valmistumista puhelimelle ennen myynnin aloitusta.

HP Elite x3:n ongelmat tulivat esiin myös Windows Centralin arviossa laitteesta. HP:n uutukaista kuvailtiin jopa parhaimmaksi Windows-puhelimeksi toistaiseksi eli näin Lumiat olisivat kohdanneet voittajansa, mutta varauksin. Ongelmia aiheuttivat juurikin suorituskyky sekä kamera, joiden kerrotaan olevan myös myynnin viivästyksen takana. Kameraohjelmisto kaatuu herkästi ja kuvausvalo toimii miten sattuu. Suorituskyvyn osalta Elite x3 pärjää hyvin testeissä, mutta todellisessa käytössä hidastelee.

Kun yhdistetään Lumioiden tarun loppu, Windows 10 Mobilen jääminen vain murto-osaan Windows-puhelimista, vakavat ongelmat Elite x3:n lanseerauksessa sekä jatkuvilta tuntuvat uutiset sovellusten Windows-puhelintuen päättymisistäon Windows-puhelinten tulevaisuuden näkymä hyvin synkkä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.