"Ai, ai, ai! Mersu lähtee vähän killissä!" Väärinpysäköityjä autoja hinattiin aamulla suorassa lähetyksessä – bongaatko omasi?

6:56

Moni Helsingin Töölöön autonsa pysäköinyt Huomenta Suomen katsoja saattoi kauhistua tänä aamuna huomatessaan, että heidän menopeliään hinataan suorassa tv-lähetyksessä.

Pääkuvan video

Alta pois! Lakaisukoneet tulevat

Katso, miten väärinpysäköityjä autoja hinattiin torstaiaamuna Helsingin Töölössä.

Kevennysmies eli MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola oli torstaiaamuna Töölöntullinkadulla seuraamassa, kuinka Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara yritti parhaansa mukaan puhdistaa katuja kesäkuntoon. Hidasteeksi muodostuivat kuitenkin tuttuun tapaan autot, jotka oli pysäköity siirtokehotusalueelle.

Näiden autojen vuoksi lakaisukoneet eivät päässeet etenemään ja työnteko luonnollisesti seisahtui. Hinausautojen armeija onkin tuttu näky aina siellä, missä katuja putsataan.

Mistään pikkuasiasta ei ole kyse, sillä Helsingin kaupunki käyttää vuosittain lähes miljoona euroa väärinpysäköityjen autojen siirtämiseen.

– Sellaiset 150–200 autoa siirrämme näinä puhdistuspäivinä joka päivä, Staran työnjohtaja Toni Rantanen kertoo.

Katso pääkuvan videolta, miten eräs Peugeot-kuljettaja saapui viime hetkellä paikalle kameran eteen ja säästyi pikavoitolta.

Uusi sovellus voi auttaa säästämään pitkän pennin

Mikäli joudut säännöllisesti pysäköimään Helsingissä katujen varteen, voi ikäviltä yllätyksiltä välttyä lataamalla tänä keväänä julkaistun SiirtoSoitto-sovelluksen.

Sitä kokeillaan huhti–toukokuussa asukaspysäköintialueella H eli Taka-Töölössä ja Meilahdessa. Tällä alueella pysäköivät SiirtoSoiton käyttäjät saavat automaattisen puhelun, jos oma auto on siirtokehotusalueella kunnossapitotöiden alkaessa. Nopeasti toimimalla voi ehtiä itse siirtämään autonsa ja välttää kaupungin perimän siirtomaksun. Jos ajoneuvo joudutaan siirtämään, SiirtoSoitto kertoo sen uuden sijainnin.

SiirtoSoiton lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa tekstiviestipalvelun, jonka kautta saa edeltävänä päivänä ilmoituksen kaduista, joilta ajoneuvot tulee siirtää. Tiedot on mahdollista tilata katukohtaisesti tai postinumeroalueittain. Jos oma auto on jo siirretty, voi tekstiviestillä selvittää myös auton uuden sijainnin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja