Tämä vihloo Venäjällä – olympiamitalisti ja Euroopan mestari siirtyy toisen maan riveihin: "Paha menetys"

Venäjää edustanut soudun olympiahopeamitalisti ja Euroopan mestari Hanna Prakatsen kuuluu vastaisuudessa Uzbekistanin maajoukkueeseen. Venäjän soutuliiton puheenjohtaja Aleksei Svirin kertoo asiasta uutistoimisto Tassille.

Hanna Prakatsen, 30, on valkovenäläislähtöinen urheilija, joka edusti Valko-Venäjää vuoteen 2016 saakka. Suurinta menestystä hän alkoi kuitenkin kauhoa sen jälkeen Venäjän maajoukkueurheilijana.

Prakatsen voitti vuonna 2021 yksikössä soudun Euroopan mestaruuden ja saavutti olympiahopeaa.

Jatkossa Prakaten soutaa kuitenkin Uzbekistanin maajoukkueen urheilijana.

– Hänen lähtönsä on meidän joukkueellemme totta kai paha menetys, mutta urheilija on vapaa valitsemaan oman kohtalonsa. Huippu-urheilijamme elävät nyt vaikeaa aikaa, on vaikea löytää motivaatiota kilpailukiellon ollessa voimassa, Venäjän soutuliiton puheenjohtaja Aleksei Svirin sanoi Ukrainan sodan seurauksiin viitaten.

Prakatsen harjoitteli talven ja kevään aikana osin yksin ja osin Venäjän maajoukkueen kanssa, ja hänellä oli Svirinin mukaan ajatuksia uransa päättämisestä, mutta Prakatsen päättikin alkaa edustaa Uzbekistania voidakseen osallistua kansainvälisiin kilpailuihin.

Venäjän ja Uzbekistanin soutuliitot ovat Svirinin mukaan olleet aiemmin tiiviissä yhteydessä ja Uzbekistan on ilmaissut olevansa valmis ottamaan riveihinsä venäläisiä urheilijoita mahdollistaakseen heille kansainvälisen kilpailemisen.

Prakatsenin urheilukansalaisuuden vaihdokselle tarvitaan vielä kansainvälisen soutuliiton hyväksyntä.

Lue myös:

    Uusimmat