Venäjältä Suomen väreihin vaihtavaa urheilijaa haukuttiin petturiksi – olympiakultaa voittanut äiti ärähtää: "Hänellä on oikeus"

Kaksinkertainen ampumahiihdon ja maastohiihdon olympiavoittaja Anfisa Reztsova ei näe mitään väärää siinä, että hänen tyttärensä Darja Virolainen edustaa jatkossa Suomea.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) tiedotti perjantaina, että Virolaisella on oikeus edustaa Suomea lajin kansainvälisissä kilpailuissa. 34-vuotiaalla on Venäjän ja Suomen kansalaisuus, minkä lisäksi hän on asunut Suomessa viimeiset kuusi vuotta.

Virolaisen mahdollisuus loikata Suomen puolelle nousi ensimmäisen kerran tapetille viime vuonna. Tilanne jakoi kuitenkin mielipiteitä Venäjällä. Esimerkiksi ampumahiihdon nelinkertainen maailmanmestari Vladimir Drachev tuohtui kysyttäessä aiheesta.

– Miten muuten tämän ottaisi kuin loukkauksena? Olen aiemmin vastaavassa tilanteessa sanonut, että tällaiset vaihdokset ovat petturuutta, Drachev sanoi syyskuussa 2022.

Nyt kun Virolainen on saanut luvan edustaa Suomea, on Reztsova huomauttanut julkisesti, ettei kyse ole minkäänlaisesta maanpetturuudesta.

– En rehellisesti vielä tiennyt, että Darja sai mahdollisuuden edustaa Suomea. Mutta mitä väärää siinä on, kun maamme (Venäjä) ei saa osallistua mihinkään? Tämä antaa hänelle tilaisuuden jatkaa uraansa pidemmän aikaa, Reztsova kertoo Sport24-sivustolle.

– Hän ei ole petturi. Daria sai Suomen kansalaisuuden ja hänellä on oikeus edustaa maataan. Henkilön on oltava hyvin kapeamielinen voidakseen kutsua häntä petturiksi. Minä kuitenkin tuen tytärtäni.

Reztsova lisäsi, ettei ollut vielä puhunut tyttärensä kanssa IBU:n tuoreen päätöksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat