Tämä valmistaja ei ainakaan hötkyile: Ensimmäinen sähköauto tulossa aikaisintaan 2025

Geneven autonäyttelyn peruuntuminen oli pettymys myös Bentleylle 12:34
Geneven autonäyttelyn peruuntuminen oli pettymys myös Bentleylle. Toimitusjohtaja Adrian Hallmark kertoo, mitä brittiläiseltä luksusvalmistajalta on lupa odottaa lähitulevaisuudessa.

Vaikka Volkswagen onkin sähköautojen suhteen edelläkävijä perinteisten autovalmistajien keskuudessa, ei emoyhtiön politiikka määrittele liiaksi sen siipien suojissa olevien pienempien valmistajien toimintaa.

Brittiläisen luksusautovalmistaja Bentleyn toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Adrian Hallmark kertoi Top Gearin haastattelussa, että siltä ei kannata odotella täyssähköautoa vielä vuosikausiin.

Vaikka Bentley pyrkii sähköistämään koko mallistonsa vuoteen 2023 mennessä, ei se aio kiirehtiä ensimmäisen täyssähköisen mallin suhteen.

Markkinoille 2025 tai 2026

Hallmarkin mukaan sähkö-Bentley voitaneen esitellä aikaisintaan vuosikymmenen puolivälissä.

– Odotamme, että viidessä vuodessa akkujen parantuva energiatiheys – tai kiinteän olomuodon solid state -akut – mahdollistavat 30 prosentin loikan suorituskyvyssä, Hallmark sanoi.

Hallmarkin mukaan kuluttajien suurin huolenaihe tällä hetkellä sähköautojen suhteen liittyy niiden toimintamatkaan sekä hintaan. Hän totesikin, että akkujen on oltava sekä parempia että halvempia ennen kuin Bentley hyppää sähköautojen kelkkaan.

– Vuonna 2025 tai 2026 voimme valmistaa kunnollisen Bentley-sähköauton, jonka akseliväli, matkustajien määrä, koko ja muodot ovat juuri oikein.

Hallmark kuitenkin vihjasi, että ennen ensimmäisen sähköautoaan se saattaa tehdä sähköisen version jostakin olemassaolevasta mallista. Tällainen auto olisi kuitenkin äärimmäisen kallis keräilykappale, jota valmistettaisiin hyvin rajattu määrä.

Tähtäimessä täysi hiilineutraalius

Hallmarkia ei huoleta polttomoottorista luopuminen. Hän uskoo, että kaikki ne ominaisuudet, joita Bentleyn asiakkaat sen autoissa arvostavat, saavutetaan ihan yhtä lailla myös sähköautoissa – moottorin mylvintää lukuunottamatta.

Hallmarkin mukaan 39 prosenttia luksusautojen omistajista on jo nyt hyvin kiinnostuneita sähköauton ostamisesta.

Bentley haluaa olla Volkswagen-konserniin kuuluvista valmistajista ensimmäinen, joka saavuttaa täyden hiilineutraaliuden. Samalla se pyrkii päihittämään kisassa muut luksusvalmistajat. Valmistajan tehdasoperaatiot ovat jo nyt 100-prosenttisen hiilineutraalit.

Lähde: Top Gear

Lue myös:

    Uusimmat