Tämä rakkaustarina on satojen miljoonien arvoinen – vain Taylor Swiftin työ voi vaarantaa kaikkien aikojen Super Bowlin

Travis Kelce tekee touchdownin Kansas CIty Chiefsille – hänen paikalle kutsumansa poptähti Taylor Swift juhlii villisti 1:19
Tästä kaikki alkoi viime syyskuussa: Travis Kelce tekee touchdownin Kansas CIty Chiefsille – poptähti Taylor Swift juhlii villisti.

Yksi iso puheenaihe vajaan kahden viikon päästä pelattavan Super Bowlin ympärillä on se, että ehtiikö popmusiikin supertähti Taylor Swift kannustamaan Kansas City Chiefsin tähtipelaajaa ja poikaystäväänsä Travis Kelceä paikan päälle Las Vegasiin. NFL toivoo tätä hartaasti, sillä Swift on tuonut liigalle satojen miljoonien dollarien tulovirrat hyvin lyhyessä ajassa. 

Swiftin, 34, ja Kelcen, 34, parisuhteesta tuli julkinen viime syyskuun lopulla, kun poptähti tuli ensi kertaa Chiefsin otteluun paikan päälle (video yllä). Tämän jälkeen Swift on ollut tuttu näky suurseuran peleissä, ja hän on juhlinut tähtipelaajapoikaystävänsä suorituksia villisti. 

Rakkaustarina on ollut valtava onnenpotku amerikkalaisen jalkapallon NFL:lle ja Chiefsille. Apex Marketing Groupin tekemän tutkimuksen mukaan Swiftin ja Kelcen suhde sekä Swiftin paikalla olo otteluissa ovat tuottaneet brändiarvoa 331,5 miljoonaa dollaria (noin 306 miljoonaa euroa) edestä liigalle ja Chiefsille. 

Arviossa on otettu huomioon Swiftin ja Chiefsin saama näkyvyys televisiossa, radiossa, painetussa mediassa, verkkouutisissa ja sosiaalisessa mediassa ajanjaksolla 24.9.–22.1. eli noin neljän kuukauden aikana.  

Myös tavaraa on liikkunut poptähden "Swifties"-faniarmeijan aktivoiduttua. NFL:n virallinen verkkokauppakumppani Fanatics kertoi syyskuussa, että Travis Kelcen pelipaitoja oli mennyt kaupaksi lähes viisinkertainen määrä normaaliin verrattuna. 

Raaka keikkakalenteri

Swiftin osallistuminen NFL-kauden huipennukseen, jossa Chiefs kohtaa San Francisco 49ersin, vaatii poptähdeltä ainakin kovaa matkustamista. Hän esiintyy Japanin Tokiossa peliä edeltävänä päivänä 10. helmikuuta. 

Jos hän suuntaa sen jälkeen Las Vegasiin kohti Allegiant Stadium -finaalinäyttämöä, hän ehtii aikaeronkin turvin paikan päälle ennen sunnuntain ottelua. 

Swiftin supersuosittu Eras Tour -kiertue jatkuu kuitenkin kolmella konsertilla Australian Melbournessa jo 16. helmikuuta.  

Jotta NFL:n ympärillä pyörivä Swift-huuma ei jäisi vajaaksi, United Airlines -yhtiö lisäsi maanantaina tarjontaansa suoria lentoa Kansas Citystä Las Vegasiin. Nämä lennot on nimetty Swift- ja Chiefs-henkisesti UA1989, UA2287 ja UA1587.

Ensimmäinen numero on Swiftin syntymävuosi sekä hänen hittialbuminsa nimi, toinen yhdistelmä Swiftin hittikappaleesta "22" sekä Kelcen pelinumerosta 87 ja kolmas yhdistelmä tähtipelinrakentaja Patrick Mahomesin ja Kelcen pelinumeroista. 

United Airlines on lisännyt suoria lentoja myös San Franciscosta ja San Josesta Vegasiin, ja tietysti 49ers-henkisin numeroin. 

Kyseessä on Chiefsin neljäs loppuottelu viiteen vuoteen. Se rynnisti mestariksi vuosina 2020 sekä 2023, ja neljä vuotta sitten se kaatoi Super Bowlissa juuri 49ersin. 

Arvioiden mukaan 11. helmikuuta pelattavasta ottelusta tulee todennäköisesti katsotuin Super Bowl lajin historiassa – varsinkin, jos Swift saapuu paikalle. Ottelun puoliajalla esiintyy R&B-tähti Usher. 

MTV esittää Super Bowlin suorana lähetyksenä maanantaina 12.2. kello 1.30 alkaen. 

Taylor Swift juhli poikaystävänsä Travis Kelcen suoritusta NFL:n konferenssiliigan finaalissa 0:31
Taylor Swift juhli poikaystävänsä Travis Kelcen suoritusta NFL:n konferenssiliigan finaalissa.

Juttuun korjattu tapahtumien päivämääriä klo 14.38.  

Lue myös:

    Uusimmat