Tämä pieni rituaali lisää tutkitusti ruokanautintoa – oletko jo kokeillut?

Ruuasta kuvien ottaminen on nykyään tuttu näky niin ravintoloissa kuin ystäväpiireissä. Ruokakuvat saattavat saada jotkut raivon partaalle, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan se saattaa tehdä ruuan syömisestä paljon nautittavampaa.

Minnesotan sekä Harvardin yliopistoissa suoritettujen tutkimusten mukaan rituaalit tekivät kuluttamisesta nautinnollisempaa. Tutkijoiden mukaan nautinnollisuus johtuu siitä, että kyseiset henkilöt paneutuvat kyseiseen hetkeen enemmän.

Tutkijat eivät varsinaisesti tutkineet Instagramin vaikutusta, mutta tutkija Kathleen D. Vohs kuvailee kyseisen sovelluksen käyttämisen vaikutuksia Huffington Post -lehdelle.

– Instagramin käyttäminen vaikuttaa sellaiselta rituaalilta, joka saa ihmiset nauttimaan ruuastaan enemmän, Vohs kommentoi Huffington Post -lehdelle.

Tutkimuksen aikana osaa tutkimuskohteista pyydettiin suorittamaan jonkun kaltainen rituaali ennen syömistä. Osa henkilöistä esimerkiksi katkaisi suklaapatukan keskeltä poikki ennen kuin avasivat sen kääreistä. Tuloksista ilmeni, että he nauttivat kyseisestä tuotteesta enemmän kuin ne, jotka avasivat käärön ja söivät patukan suoraan ilman mitään rituaaleja.

Jokainen voi kehittää itselleen sopivan rituaalin, jonka avulla ruuan syöminen on entistä mahtavampaa. Yliopisto tutkimuksen mukaan myös rituaalien viivästyttäminen lisäsi ruoka-annoksista nauttimista. Ei siis kannata välttämättä tiuskia Instagramiin ruokakuvia ottavia ystäviä.

Toronton yliopistossa suoritetun tutkimuksen mukaan ruokakuvien ottaminen saattaa kuitenkin kieliä toisenlaisesta ongelmasta. Näiden tutkijoiden mukaan kyseisten kuvien ottamisesta seuraa epäterveellinen ruuan ihannointi, joka saattaa taas johtaa ylipaino-ongelmiin. Tutkimuksesta selvisi, että ihmiset ottavat kuvia heille tärkeistä asioista. Ystävästään kannattaa siis huolestua, jos tämä julkaisee pääasiassa ainoastaan ruokakuvia esimerkiksi Twitter-tilillään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja