Tämä on koronavirustilanne Suomessa tällä hetkellä – valtaosa tapauksista yhä samoilla alueilla: "Puoli Suomea on koronasta vapaana"

8:01
Katso selvitys videolta: Tämä on koronaepidemian tilanne Suomessa juuri nyt.

Koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa. Puoli Suomea on tällä hetkellä vailla uusia tartuntoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreimpien tietojen mukaan uusien koronatapauksien määrä on kasvanut vuorokaudessa vain yhdellä. Tilanne on pysynyt maltillisena jo useiden viikkojen ajan, eikä tartuntatapauksissa ole todettu suurta vaihtelua.

Uusia tapauksia on todettu viikoittain vain joitakin kymmeniä.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen pitää Suomen tilannetta hyvin rauhallisena.

– Vaikka elämä tuntuu normalisoituneen, tautitapaukset ovat pysyneet alhaisina. Hallituksen hybridimalli on toiminut hyvin. Rajoituksia on purettu, mutta tartuntatapauksia on vain vähän, Puumalainen sanoo.

"Virusta on edelleen Suomessa"

Rauhallisesta tilanteesta huolimatta Puumalainen muistuttaa, että mahdollisuus epidemian kiihtymiseen on edelleen olemassa.

– Turvavälejä ja käsihygieniaa ei pidä nyt unohtaa. Virusta on edelleen Suomessa, ja jos tartuntaketjut pääsevät etenemään huomaamatta, epidemian kiihtymisen riski kasvaa.

Suurin osa uusista tapauksista on todettu Helsingin ja Uudenmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Puumalainen pitää kotimaanmatkailua turvallisena lomanviettomuotona

– Puoli Suomea on koronasta vapaana, uusia tautitapauksia ei ole tullut viikkoihin neljäntoista sairaanhoitopiirin alueella. Kotimaan osalta ei matkustamiseen liity suurta riskiä.

Varoitus ulkomaille matkustaville

Ulkomaille matkustavia Puumalainen muistuttaa pandemian vaikeasti ennustettavasta muodosta. Tautitilanteet voivat muuttua nopeasti ja se tekee ulkomaanmatkailun suunnittelun erittäin vaikeaksi.

Maissa, joissa tautitilanne on erilainen kuin Suomessa, on olemassa mahdollista saada tartunta ja tuoda se mukanaan kotimaahan.

– Pandemiatilanteessa tulevaisuus on epävarmaa. THL seuraa kansainvälisiä tautilukuja joka päivä, ja reagoi nopeasti, jos riski matkustaa kasvaa. Matkustamista täytyy harkita uudelleen, jos eri maissa tautitilanne pahenee. Tämä tekee ulkomaanmatkojen suunnittelun erittäin vaikeaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja