Tutkijat varoittavat: Koronavirus on mutatoitunut entistä tarttuvammaksi taudiksi

Koronapandemia ei näytä laantumisen merkkejä Yhdysvalloissa – tartuntatapauksissa ennätyslukemat 6:00
Koronapandemia ei näytä laantumisen merkkejä Yhdysvalloissa – tartuntatapauksissa ennätyslukemat.

Covid-19 -koronavirusta on tutkittu todella tarkasti koko sen leviämisen ajan ja se on muuttanut muotoaan ja mutatoitunut edetessään.

Torstaina Cell-lehdessä julkaistun tuoreen tutkimusraportin mukaan viruksen D614G-niminen versio on noussut viruksen yleisimmäksi muodoksi eri puolilla maailmaa.

Tämän version muutokset ovat raportin mukaan viruksen ”piikeissä” ja tekevät taudista helpommin tarttuvan. Lisäksi D614G-virusta kantavilla potilailla virusta on ollut kehossa enemmän, joten sekin lisää tartuntariskiä.

– Tutkimus ja tietomme yhdessä selittävät sen, miksi taudin leviäminen oli todella nopeaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa, tutkimusta tekemässä ollut virologian tohtori Hyeryun Choe sanoo Washington Postille.

– Se ei ole ollut pelkkää sattumaa.

Vaikka viruksen mutaatio tarttuukin ihmisiin alkuperäistä muotoaan helpommin, ei se kuitenkaan ole aiempaa tappavampi tai tee ihmisiä sairaammiksi.

Lähes 11 miljoonaa tartuntaa

Koronavirustartunnan on saanut maailmassa jo noin 10,9 miljoonaa ihmistä ja tautiin liittyviä kuolemia on reilut puoli miljoonaa.

Eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa ja Brasiliassa, seuraavana tulevat Venäjä ja Intia.

Eniten koronakuolemia on Yhdysvalloissa, jossa tautiin on menehtynyt yli 128 000 ihmistä.

Suomessa tilanne on tällä hetkellä hallinnassa. Tänään THL kertoi vain yhdestä uudesta koronatartunnasta, joten yhteensä niitä on todettu Suomessa 7 242.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia Suomessa on puolestaan raportoitu 329.

Lue myös:

    Uusimmat