Tämä oli liikaa venäläisille – Simpsonit sensuuriin

Elokuussa Simpsonit joutui pannaan Ukrainassa. Nyt myös venäläiskanava sensuroi suosikkianimaatiota.

Elokuussa uutisoitiin, että Ukrainan viranomaiset haluavat kieltää suuren joukon tv-ohjelmia, niiden joukossa Matt Groeningin supersuosittu luomus, Simpsonit. Maan viranomasiten raportin mukaan Simpsonit edistävät perheiden rappioitumista ja mainostavat huumeita ja muita paheita.

Ukraina ei kuitenkaan ole ainoa Simpsonit pannaan julistanut maa, vaan nyt myös venäläisten Simpsonit-katselua rajoitetaan. Maassa on näet tullut voimaan uusi laki, jonka mukaan mitään väkivaltaa, alkoholin juomista tai tupakointia esittävää ohjelmaa ei saa esittää televisiossa ennen kello 23. Kyseisen pykälän nojalla venäläinen nuorille aikuisille suunnattu tv-kanava on nyt päätynyt siihen, että Simpsoneiden sensuroiminen on ainoa ratkaisu.

Simpsoneiden lisäksi kanavalle tuottaa päävaivaa roisi South Park -sarja, jonka yksi hahmo, Kenny, kuolee väkivaltaisesti jokaisessa jaksossa. Kanavan edustajan kommentin perusteella uutta lakia ei kuitenkaan niellä aivan purematta.

– Editoimme ironisella tavalla kaikkia ohjelmia joissa on kohtauksia, jotka ovat ristiriidassa uuden lain kanssa, kanavan johtajan Lev Makarov kommentoi AFP-uutistoimiston mukaan.

Mitä kanavajohtajan kuvailema ironinen tapa tarkoittaa käytännössä? Mikä Simpsoneissa joudutaan siivoamaan pois venäläiskatsojien näkösältä? Lue koko juttu:Tämä oli liikaa venäläisille – Simpsonit sensuuriin

SIMPSONIT Subilla ti klo 20, ke-pe klo 20 ja 20.30

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat