Tämä oli asuntomessujen paras talo!

Viime kesän Asuntomessujen yleisöäänestyksen tulokset on nyt julkistettu.

Viime kesänä pidettyjen Asuntomessujen yleisöäänestyksen tulokset on julkistettu Suomen Asuntomessujen järjestämässä Paras Talo 2013 -tilaisuudessa. Yleisön suosikiksi nousi kohde numero 6, Kimara Aurinkorinne (pääkuvassa). Perinteisen hirsitalon rakennutti itselleen Petteri Rantasalo ja Lotta Lindroos ja sen näytteilleasettajana toimi Kimara. Kimara Aurinkorinne voitti myös paras sisustus -kategorian.

Voittajan vahvuuksina Paras talo -äänestyksessä mainittiin sisustusratkaisut, rakennusmateriaalit ja ulkonäkö. Yhteensä Kimara Aurinkorinne keräsi 15,89 prosenttia äänistä. Paras sisustus -äänestyksessä Kimara Aurinkorinne keräsi 17,31 prosenttia äänistä. Sisustuskategoriassa kehuja keräsivät erityisesti kohteen sisustus- ja kalustusratkaisut sekä värien käyttö.

Asukkaiden valintakriteerejä talon rakennusmateriaaliin olivat riskittömyys, ekologisuus ja asumisen terveellisyys. Talomallissa perhettä viehätti valoisa ja avara olohuone, olohuoneen erkkeri isoine ikkunoineen sekä kaunis ulkonäkö. Perhe toimi itse kodin sisustussuunnittelijoina. Kodin sisustustyyli on romanttinen ja sävymaailma rauhallinen.

Koko pottia Kimara Aurinkorinne ei kuitenkaan napannut vaikka parhaat sijat tulivatkin sekä Paras talo että Paras sisustus -äänestyksissä. Voiton Paras piha -äänestyksessä vei kohde 16, Hailuoto 168. Paras piha erottui terasseilla ja varustetasolla. Yhteensä Hailuoto 168 sai yleisöääniä 15,31 prosenttia. Kohde 16 olikin ainoa messutalo jonka pihassa oli uima-allas. Lisäksi tämän talon pihassa oli kaupunkiolosuhteisiin rakennettu savusauna omana kohteenaan (16a). Pihan suunnittelusta vastasi talon rakennuttaja Tomi Kuittinen.

TULOKSET

Paras talo -äänestys:

1. Kimara Aurinkorinne (kohde 6), ääniä 15,89 prosenttia

2. Kivenherra (kohde 21), ääniä 8,08 prosenttia

3. Villa Domus (kohde 22), ääniä 7,01 prosenttia

Paras sisustus -äänestys:

1. Kimara Aurinkorinne (kohde 6), ääniä 17,31 prosenttia

2. Kivenherra (kohde 21), ääniä 7,12 prosenttia

3. Villa Domus (kohde 22), ääniä 5,81 prosenttia

Paras piha -äänestys:

1. Hailuoto 168 (kohde 16), ääniä 15,31 prosenttia

2. Kimara Aurinkorinne (kohde 6), ääniä 11,97 prosenttia

3. Kivenherra (kohde 21), ääniä 6,40 prosenttia


Lähde ja kuvat: Suomen Asuntomessut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja