Tämä lupaa Kimi Räikköselle hyvää – Sauberin kehittymistä pidetään kärkitallejakin parempana

Sauberin kehitys viime vuodesta tähän kauteen on ollut formula ykkösten kärkitallejakin parempaa, sanoo Force Indian operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer.

Videolla Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoo sopimusneuvotteluista Kimi Räikkösen kanssa.

Sauber rämpi viime vuonna koko F1:n pahnanpohjimmaisena, kun se sai raavittua kauden aikana kasaan vain viisi pistettä. Viimeistä edelliselle yhdeksännelle sijalle valmistajien MM-sarjassa sijoittunut McLarenkin haali 30 pinnaa.

Tänä vuonna Sauberin tahti on ollut kuitenkin toista. Sauberilla (kuskeinaan Charles Leclerc ja Marcus Ericsson) on ennen kahta viimeistä kisaa kasassa 36 pistettä, ja sitä heikompia talleja ovat olleet Toro Rosso sekä Williams. 

Sauber on tällä sesongilla säännöllisesti kamppaillut aika-ajojen päätösosioon, 10 parhaan joukkoon, pääsystä. 

– En tiedä, miten he ovat saaneet aikaiseksi niin jyrkän kehityskäyrän, Stafnauer päivitteli Autosportille.

– Minusta he ovat kehittyneet viime vuodesta tähän vuoteen enemmän kuin huipputallit. Siitä, mihin he päättivät viime vuonna, siihen, missä he ovat nyt, heidän kehityksensä on ollut kaikkein suurinta.

Stafnauer haluaa Force Indiankin ottavan oppia Sauberilta.

– En tiedä, miten tuo tapahtuu pienessä tiimissä, mutta meidän on selvitettävä se, koska he ovat viisaita kavereita, Stafnauer sanaili.

Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur viestitti aiemmin, että Sauber aikoi lopettaa tämän vuoden autonsa kehittämisen heinäkuun lopussa.

– Jos he jatkoivat tämän vuoden auton kehittämistä alueilla, joita ei voi soveltaa ensi vuoteen, se voi vahingoittaa heitä. Se ei sen sijaan vahingoita, jos se, mitä he oppivat tänä vuonna, on sovellettavissa ja toimii myös ensi vuonna. Joka tapauksessa olen vakuuttunut heidän kehityksestään, se on todella, todella vakuuttavaa, Stafnauer kommentoi.

Autosport huomauttaa, että Sauberin kehityskulku on vakuuttanut myös Kimi Räikkösen, joka palaa talliin tämän kauden jälkeen Ferrarilta. Kaksivuotisen sopimuksen solminut Räikkönen aloitti aikoinaan F1-uransa juuri Sauberilla vuonna 2001.

Lue myös:

    Uusimmat