Räikkösen pomo myöntää: Menetti malttinsa mestaruuskamppailun kriittisellä hetkellä

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene sanoo menettäneensä malttinsa vain kerran kolmen ja puolen aikana tallin johdossa. Se tapahtui, kun Ferrari möhli aika-ajonsa Japanissa.

Ylälaidan videolla Ferrarin kohtalokas rengasmoka Japanin aika-ajossa.

Ferrari laittoi Sebastian Vettelille ja Kimi Räikköselle aika-ajossa välikelin kumit, kun he olettivat, että sade alkaa. Näin ei käynyt, minkä johdosta Räikkönen oli aika-ajon neljäs ja MM-tittelistä taistellut Vettel vasta yhdeksäs.

Aika-ajon jälkeen Arrivabenelta pääsi julkinen tunteenpurkaus.

– Tänään tapahtunut ei ole hyväksyttävissä. Olen todella vihainen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta. En halua osoitella sormella, mutta olen todella pettynyt, Arrivabene murisi tuolloin.​

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Italialaisen mukaan kyseessä oli hänen tallipäällikköaikansa ainut kerta, kun hän menetti malttinsa.

– Yhdessä kohtaa kautta olimme ilmiömäisiä, sitten tuli aika, kun osoiteltiin sormella kuljettajaa ja lopulta tuli aika, kun kohteeksi otettiin auto. Lopulta ymmärsimme, että voitamme ja häviämme yhdessä. Vettel teki virheitä vähemmässä määrin kuin talli, mutta opimme, että sormea ei tarvitse osoitella, Arrivabene kertoi motorsport.comille.

– Tallissa on yksi johtaja ja se olen minä. Minä suutuin kerran (Japanissa), mutta uskon, että kerta kolmen ja puolen vuoden aikana on hyväksyttävissä, hän jatkoi.

Japanin virhe oli lopulta kohtalokas MM-taistelun kannalta. Lewis Hamilton voitti, Vettel oli kuudes ja tuon kisan jälkeen Vettelin MM-mahdollisuus oli enää hiuksenhieno. Hamilton varmisti mestaruutensa jo puolitoista viikkoa sitten Meksikossa. 

Lue myös:

    Uusimmat