Tämä kyseenalainen rankkarimaali kummastuttaa – Jääkiekkoliiton tuomaripomo selittää säännön: "Tapahtuu koko ajan"

Maali: K-Vantaa - KOOVEE, Okko Kangasniemi(26 KOOVEE) 1:46
Katso videolta, miten Kangasniemen kohua aiheuttanut maali syntyi.

Mestiksen neljännesvälieräottelu Kiekko-Vantaan ja KooVeen välillä päättyi kiistanalaiseen rangaistuslaukaukseen, joka olisi monien mielestä pitänyt hylätä. Erotuomaripäälliikkö kertoo, miksi maali hyväksyttiin.

KooVeen Okko Kangasniemi ratkaisi neljännesvälierien toisen osaottelun voiton Kiekko-Vantaata vastaan komealla rangaistuslaukauksella. Twitterissä rangaistuslaukausta on ihmetelty, ja monet ovat vaatineet sen hylkäämistä.

Ottelun tuomarit tarkastivat osuman videolta ja päättivät hyväksyä maalin. Jääkiekkoliiton erotuomaripäällikkö Harri Aholan mukaan erotuomarit tekivät täysin oikean ratkaisun hyväksyessään maalin.

– Sääntö menee niin, että joko pelaajan tai kiekon pitää liikkua eteenpäin, ja siinä tapahtuu koko ajan tätä, Ahola perustelee.

Videolta näkyy kuinka Kangasniemi harhauttaa maalivahdin siirtämällä kiekkoa taakse. Samalla pelaajan liike kuitenkin jatkuu, mikä on ratkaisevaa.

– Tulee pieni nykäisy taaksepäin, mutta silti pelaaja liikkuu eteenpäin. Tilanne menee koko ajan kohti maalia, niin se on hyvä maali, Ahola sanoo jämäkästi.

– Sen takia mentiin videolle, koska halutaan varmistaa, että kaikki menee sääntöjen mukaan siinä vaiheessa kun pelataan isoista asioista.

Katso kohua aiheuttanut maali pääkuvan videolta. Maalikooste on katsottavissa alla.

Maalikooste: K-Vantaa - KOOVEE 5:45

Lue myös:

    Uusimmat