Tämä kuva oli monille lähes liikaa – mainoksessa näkyy tamponin naru: "Kohtasimme niin paljon esteitä..."

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19
Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti!

Kuukautistuoteyritys julkaisi mainoskuvan, jossa tamponin naru näkyy naisen haaravälistä. Yhtiön mukaan mainosta kuvailtiin kuvattiin "rohkeaksi" ja "uskaliaaksi" siitä huolimatta, että kuukautiset ovat täysin normaali asia.

Kuukautistuoteyritys kääntää päitä mainoskuvansa ansiosta. Dame-yritys valmistaa muun muassa uudelleenkäytettävää tamponinasetinta. Yhtiön mainoskuvassa myös näkyy tamponin naru, kertoo Metro.

Tamponin naru bussin kyljessä

Mainos tullaan näkemään lontoolaisbusseissa. Kuvan malli on bloggaaja ja lakia opiskeleva Demi Colleen. Hän seisoo kuvassa alushousut yllään, ja tamponin naru pilkistää hänen haaravälistään.

Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kuvan saaminen auton kylkeen ei ollut aivan helppoa, sillä se tuomittiin matkan varrella useaan otteeseen epäsopivaksi.

– Tätä mainosta julkaistessamme kohtasimme niin paljon esteitä. Ei ole mikään sattuma, että media-alaa dominoivat miehet, ja heistä ei ole mukavaa puhua kuukautisista tai nähdä niitä, kertoo mainoksen tilanneen Damen perustaja Alec Mills.

Mainosta kuvailtiin "rohkeaksi"

Alecin mukaan mainosta kuvattiin "rohkeaksi" ja "uskaliaaksi" siitä huolimatta, että kuukautiset koskettavat miljardeja ihmisiä. Yhtiölle myös kerrottiin, että mainoksen näyttäminen tv:n aamuohjelman aikana voi olla "ongelma".

"Liian kauan kuukautisia on piiloteltu"

Yhtiön aiemmassakin mainoksessa näkyi tamponin naru.

– Liian kauan kuukautisia on piiloteltu ja vältelty keskusteluissa, tai niistä on kuiskailtu koodikielellä. Se vain pitkittää vanhentunutta tarinaa siitä, että kuukautiset ovat jollakin tavalla häpeällisiä tai likaisia, Damen toinen perustaja Celia Pool sanoo.

– Kuukautiset ovat normaali, luonnollinen kehon toiminto tytöillä, naisilla ja kaikilla ihmisillä, jonka menstruoivat. Ne eivät ole likaisia tai epähygieenisiä. Häpeään ei ole mitään syytä. Se on vain verta.

Lue myös:

    Uusimmat