Lähde: F1-tallipomon kiivas purkaus poikimassa tuntuvan rangaistuksen – jopa porttikielto varikolle?

F1-sarjassa jaetaan usein mitättömiltä tuntuvia sakkoja miljoonabudjeteilla operoiville talleille, mutta Günther Steinerin puheet saattavat käydä oikeasti kalliiksi Haas-tiimille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Värikkäästä kielenkäytöstään tunnettu Haas-tallipomo Steiner suivaantui reilu viikko sitten käydyssä Venäjän F1-kisassa tuomaristolle, kun se rankaisi Kevin Magnussenia viiden sekunnin aikasakolla radalta poistumisesta avauskierroksen taistelutilanteessa Racing Pointin Sergio Perezia vastaan.

Steiner haukkui tuomarit idiooteiksi radiokeskustelussaan Magnussenin kanssa ja marssi tuomariston pakeille kisan jälkeen. Siellä hän kieltäytyi pyytämästä anteeksi ja kritisoi saksalaisen Motorsport-Totalin mukaan varsinkin Emanuele Pirroa.  

Kansainvälinen autoliitto FIA käynnisti tapauksesta tutkinnan, ja Motorsport-Totalin tietojen perusteella pöydällä on kolme rangaistusvaihtoehtoa. Ensimmäisessä niistä Steiner saisi muutaman kisan toimintakiellon ja hänen pääsyään varikolle rajoitettaisiin. Toinen vaihtoehto on 250 000 dollarin (noin 227 000 euron) sakot Haasille. Kolmantena esillä on pistevähennys Haasilta valmistajien MM-sarjassa.    

Haas on MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä (28 pistettä), ja eroa edellä olevaan Alfa Romeoon on seitsemän pinnaa, joten pienelläkin pistesanktiolla olisi merkittävä vaikutus. 

Saa nähdä noudattaako Steiner hieman hillitympää linjaa tiimiradiossa, kun F1-kausi jatkuu Japanissa tulevana viikonloppuna.  

Lue myös:

    Uusimmat