Venäläiskuski haistatteli tuomaristolle – FIA-pomo kertoi kuumakallelle, miten asiat ovat

Toro Rosson Daniil Kvjat haistatteli F1-tuomaristolle saatuaan Meksikon F1-kisassa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet pisteiden ulkopuolelle. Kilpailujohtaja Michael Masi painottaa, ettei tilanteessa ollut mitään epäselvää.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kvjat raivasi kovalla työllä itsensä Meksikossa pistesijoille taisteltuaan maaliin yhdeksäntenä. Tuomaristo katsoi kuitenkin viimeisen kierroksen kolaroinnin Renault'n Nico Hülkenbergin kanssa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen arvoiseksi.

Kvjat oli lopulta 11:s. Venäläiskuskin tallikaveri Pierre Gasly otti yhdeksännen sijan ja Hülkenberg otti kymmenennen paikan.

Kvjatin mukaan Hülkenbergillä oli vaikeuksia renkaidensa kanssa ja saksalainen sulki häneltä oven työnnettyään itsensä edelle viimeisessä mutkassa.

Racer-lehden toimittajan Chris Medlandin huomautettua Kvjatille tuomariston langettamasta rangaistuksesta, venäläinen puuskahti.

– Niinkö? No haistakoot v***t, Kvjat heitti.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n johtoon kuuluva kilpailujohtaja Michael Masi on nyt tehnyt osaltaan selväksi, miten asiat menivät.

– Tuomariston kanssa käydyn keskustelun perusteella tilanne ei olisi voinut olla selvempi. Käyttääkseni terminologiaa, se ei olisi heidän näkemyksensä perusteella voinut olla mustavalkoisempi tapaus, Masi paalutti RaceFans-sivuston mukaan.

Myös Hülkenberg laittoi kolarin Kvjatin piikkiin.

– Selvästi hän on syyllinen. Jätin hänelle paljon tilaa, mutta hän puski minua eturenkaaseen ja se sai auton pyörähtämään ympäri, Hülkenberg kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat