Tämä Kimi Räikkösen ohitus raivostutti Fernando Alonson – selvittely ei kiinnostanut suomalaiskonkaria: "Miksi olisin?"

Vanhat mestarit Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso saivat torstaina vastailla kysymyksiin Yhdysvaltojen Austinin GP:n tapahtumasta, jossa suomalaiskuski ohitti espanjalaisen radan ykkösmutkassa.

Räikkönen ja Alonso kalistelivat Austinissa sapeleita radan ykkösmutkassa, eikä Oviedon ohjus antanut Jäämiehelle tuumaakaan periksi.

Alpine-kuski ajatti Räikkösen aivan mutkan ulkoreunaan ja vähän sen ylikin, eikä osumaltakaan vältytty. Alfa Romeo -veteraani selvisi tilanteesta kuitenkin voittajana.

Alonsoa sapetti tilanteen jälkeen se, että Räikkönen ohitti hänet mutkan ulkoreunan huonommalta puolelta ja vaati, että tämä joutuu antamaan sijoituksensa takaisin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Aiemmin saman kisan aikana Alonso oli käynyt itsekin mutkan ulkopuolella ja joutunut luovuttamaan paikkansa, joten hänen närkästymisensä oli ainakin osittain perusteltua. Toisaalta voi myös sanoa hänen "työntäneen" Räikkösen väkisin ulos radalta.

Alonso kävi tilanteesta tulikuumana vielä kisan jälkeen.

– Säännöt ovat hyvin epämääräisiä, mutta ne ovat mitä ovat. Valitettavasti paikalla olleet fanit ja muualla kisaa katsoneet näkivät jotain, mitä he eivät ansainneet, Alonso murisi.

Edelliskisan tilannetta ruodittiin hieman vastahakoisten F1-konkarien kanssa torstain lehdistötilaisuudessa Mexicossa.

– Ei siinä tapahtunut paljoakaan. Yritin ohittaa ja hän selvästikin yritti puolustaa… Se on mitä se on, ei siitä ole oikein muuta sanottavaa, Räikkönen totesi Autosportin mukaan.

Räikköseltä kysyttiin, oliko hän puhunut tilanteesta Alonson kanssa.

– En, miksi olisin? kuului vastaus.

Alonsolta udeltiin, onko hänellä vielä sanottavaa asiasta ja aikooko hän ottaa tapauksen esille FIA:n kisajohtajien kanssa tänä viikonloppuna.

– Ei. Ei kumpaankin kysymykseen.

Lue myös:

    Uusimmat