Kimi Räikkösen tallikaveri sortui "kuolemansyntiin", joka viimeistään paljasti hänen kohtalonsa – "Kysymys oli todellisuudessa käsky"

Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin taru Alfa Romeon kisakuskeina on päättymässä tähän kauteen. Suomalaisveteraani lipuu ansaituille eläkepäiville, mutta italialaiskuski on jäämässä tahtomattaan ulos F1-sirkuksen tuolileikissä.

Antonio Giovinazzin asemasta ja samalla myös Italian karusta tilanteesta formuloissa kirjoittaa sveitsiläislehti Blick, joka huomaa, että perinteikäs saapasmaa on näillä näkymin jäämässä ilman kisakuljettajaa F1:ssä ensi kaudella.

– Italian on varauduttava siihen, ettei sillä ole ensi kaudella ole yhtään kisakuskia. Kultaisina vuosina yli 30 vuotta sitten radalla ajoi yli kymmenen italokuskia, Blick muistelee.

Giovinazzi ei nimittäin kaikkien ilmassa leijailevien merkkien perusteella ole saamassa jatkoa Alfa Romeolla, jonka ykköskuskina ajaa ensi kaudella Valtteri Bottas.

Blickin artikkeli ei mairittele Giovinazzia tai ylistä hänen saavutuksiaan Alfa Romeon ratissa, jota hän on pitänyt omanaan kaudesta 2019 lähtien. 28-vuotias kuski on kerännyt yhteensä 19 MM-pistettä 57 ajamassaan kilpailussa siitä alkaen.

– Giovinazzi on yksinkertaisesti hukassa. Zandvoortissa ja Monzassa hän heitti seitsemännen sijansa hukkaan kolaroidessaan heti alkusekuntien aikana!

Kaikkein anteeksiantamattomin teko nähtiin Blickin mukaan Turkissa.

– "Kuolemansynti", jota tallipäällikkö Frédéric Vasseur ei anna hänelle anteeksi, on se, mitä Giovinazzi teki Turkin GP:ssä.

Giovinazzi ei päästänyt nopeampaa Räikköstä ohitseen, vaikka talli niin kiertoilmaisua käyttäen häntä ohjeisti tekemään.

– "Voitko ajaa lujempaa?", komentokeskus kysyi italialaiselta. Ja koska Kimi oli peileissä yhä isompi ja isompi, kysymys oli todellisuudessa käsky: "Päästä hänet ohi!" Blick kertaa.

Luultavasti tallipaikkansa kohtalon jo tiennyt Giovinazzi ei päästänyt Räikköstä ohitseen, vaan yritti kiristää tahtia. Lopulta kaksikko ajoi peräkanaa maaliin sijoilla 11 ja 12, eikä Räikkönen päässyt nopeudestaan huolimatta yrittämään nousua pisteille.

Giovinazzi sai varmasti sakinhivutusta Turkin kisan jälkeen, mikä näkyi Austinissa. Italialainen totteli välittömästi tallimääräystä.

Blickin mukaan Giovinazzin päivät Alfa Romeolla ovat joka tapauksessa luetut. Bottaksen tallikaveriksi nousee lehden mukaan kuljettaja F2-luokasta.

– Johtava Oscar Piastri (20 vuoden iässä yksi suurimpia lahjakkuuksia) on kotoisin Melbournesta. Haastaja Guanyu Zhou on Kiinasta ja toisi jopa 25 miljoonaa euroa, mutta haluaa kolmivuotisen sopimuksen.

Yksi mahdollisuus olisi Blickin mukaan myös ranskalainen Theo Pourchaire, joka on viidentenä F2-sarjassa. Hänen arveltaisiin oleva hyvä oppilas Bottaksen vierellä.

Lue myös:

    Uusimmat