Voiko Rolls-Roycella kiivetä vuorille, jos tarve vaatii? Ökymaasturin pyörittely maastossa vaatii kanttia kuskiltakin

2:47

Jos maailman ylellisimpiä autoja valmistava Rolls-Royce tarjoaa mahdollisuutta heidän uusimman mallinsa maastokoeajoon, ei tarjouksesta ole tapana kieltäytyä.

Rolls-Royce Cullinan on epäilemättä maailman ylellisimpiä ajoneuvoja. Nimi vähän niin kuin velvoittaa. Auto on kaikkein eniten kotonaan Englannin maaseudulla, mutta kuten artikkelin yllä oleva video osoittaa, ei se pahastu amerikkalaisiakaan mäkiä.

Uutiskanava CNN vei Cullinanin koeajoyksilön Wyomingissa sijaitsevalle Snow King Mountainille, jossa sen maasto-ominaisuudet laitettiin testiin. 

Eri ajotilat ovat tuttua kauraa uusilla autoilla ajaneille, mutta Rolls-Royce on aina ollut niitä vastaan, koska tietäväthän he asiakasta paremmin, miten auton tulee käyttäytyä. Rollseissa ei olekaan eri ajomoodeja näkynyt – ennen kuin nyt Cullinanissa.

Kovin paljoa valinnanvaraa ei Cullinaninkaan kuljettajalla ole ajoprofiilien suhteen, sillä ainoa tarjolla oleva vaihtoehto on maastoajoon suunniteltu offroad-tila, joka sekin lähinnä vain hieman korottaa maavaraa.

Kuten CNN:n toimittajakin oheisella videolla toteaa, vie Cullinan ikonisen Spirit of Ecstasy -keulamerkin paikkoihin, missä se ei ole ennen käynyt. CNN:n koeajolla ainoa rajoittava tekijä oli toimittajan oma kantti, jolla ei ehkä ihan saatu kaikkea irti satojen tuhansien eurojen luksusautosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja