Rolls-Royce ei osaa nöyristellä: Tulevalla katumaasturilla sama nimi kuin maailman suurimmalla timantilla

Luksusvalmistaja Rolls-Royce liittyy mukaan katumaasturipeliin järkälemäisellä, vasta tänään virallisesti nimetyllä mallilla.

Kolme vuotta sitten Rolls-Royce ilmoitti tuovansa markkinoille yhtiön ensimmäisen katumaasturimallin. Sittemmin auto on tunnettu työnimellä Project Cullinan, mutta tietoa auton virallisesta nimestä ei ole ollut.

Tänään yhtiön toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös paljasti, että auto tulee kantamaan nimeä Rolls-Royce Cullinan. Vaikka kyseinen nimi on kaikista mahdollisista vaihtoehdoista todennäköisesti se kaikkein vähiten yllättävä, oli Müller-Ötvös innoissaan tiistaisesta paljastuksesta.

– "Cullinan" on tavallaan ollut piilossa kaikkien nähtävillä siitä lähtien, kun annoimme sen projektimme nimeksi, hän sanoi.

Kyseessä on Müller-Ötvösin mukaan kaikkein sopivin nimi Rolls-Roycen portfolion poikkeuksellisimmalle tuotteelle. Se on saanut nimensä Etelä-Afrikasta löydetyn maailman suurimman timantin mukaan. Vuonna 1905 löydetty Cullinan I oli 3 106,75 karaatin eli 621,35 gramman painoinen. Sittemmin se on leikattu yhdeksäksi erilliseksi timantiksi, joista osa kuuluu Britannian kruununjalokiviin.

Lähde: Rolls-Royce

***

4:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja