Tunnetussa yhtyeessä soittanut muusikko kuoli Vaasassa, poliisi tutkii tappoa – kaksi vangittiin

Pohjanmaan poliisi tutkii jouluaaton ja -päivän välisenä yönä Vaasassa paljastunutta henkirikosta. Mediassa esillä olleiden tietojen perusteella uhri on tunnetussa suomalaisyhtyeessä aiemmin soittanut muusikko.

Rikos tapahtui joulukuun 25. päivän yönä Vaasan Gerbyssä sijaitsevassa yksityisasunnossa. Uhrina on keski-ikäinen mies, ja epäiltyjä on otettu kiinni. Juuri muuta poliisi ei ole rikokseen liittyen paljastanut.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Julkisista viranomaislähteistä kuitenkin käy ilmi, että poliisi vaati tänään Pohjanmaan käräjäoikeudessa, että vuonna 1976 syntynyt nainen sekä samana vuonna syntynyt mies vangitaan taposta epäiltynä. Vangitsemisasioita on puitu käräjäoikeudessa iltapäivällä.

Käräjäoikeus päätyi vangitsemaan epäillyistä molemmat todennäköisin syin taposta epäiltynä.

On ilmeistä, että vangitsemisvaatimukset liittyvät juuri muusikon surmaan. Julkisten diaaritietojen perusteella vangitsemista vaatinut poliisi on sama, joka on tutkinut Gerbyssä tapahtunutta henkirikosta. Niin ikään rikoksen epäilty tapahtuma-aika ja rikosnimike täsmäävät. Poliisi on myös tänään kertonut, että se vaatii joitain henkilöitä vangittavaksi.

Molemmat epäillyt ovat julkisten osoitetietojen perusteella kirjoilla Vaasassa. Epäillyistä nainen on asunut samassa osoitteessa kuin uhri. Hänellä on myös sama sukunimi kuin uhrilla.

Julkisuudessa on aiemmin kerrottu, että epäillyn henkirikoksen uhri on ollut tunnetun suomalaisyhtyeen perustajajäsen. Hän ei ole kuitenkaan soittanut yhtyeessä vuosiin.

Juttua täydennetty 28. joulukuuta kello 15.49: Lisätty tieto siitä, että rikoksesta epäillyt vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä. Lisätty myös maininta siitä, että poliisi tiedotti aiemmin tänään vangitsevansa joitain henkilöitä tapaukseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja