Käänne Lehtisaaren tappojutussa: Käräjäoikeus haluaa nyt poliisilta lisäselvitystä naisen väitetystä osuudesta henkirikokseen

Täällä Lehtisaaren epäilty henkirikos tapahtui – MTV paikalla 2:34
Katso myös: Täällä Lehtisaaren epäilty henkirikos tapahtui – MTV oli paikalla

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Lehtisaaren taposta epäillyn pariskunnan poliisin vaatimuksesta. Nainen vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella, eli naisen osallisuudesta epäiltyyn henkirikokseen halutaan lisää selvitystä viikon sisällä.

Poliisi vaati sekä 32-vuotiasta miestä että 34-vuotiasta naista vangittavaksi vahvemmalla todennäköisin syin -perusteella. Käräjäoikeuden mukaan näyttö ei kuitenkaan naisen osalta riittänyt tähän.

Koska nainen vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella, poliisin on viikon kuluessa pystyttävä esittämään käräjäoikeudelle perusteet, joilla nainen voidaan vangita todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Jos poliisi ei tässä onnistu, nainen voi vapautua. Asiaa käsitellään käräjäoikeudessa uudestaan viimeistään viikon kuluttua joka tapauksessa.

MTV oli paikalla

MTV Uutiset seurasi vangitsemisistuntoja paikan päällä käräjäoikeudessa. Ensimmäisen pakkokeinoistunto alkoi noin kello 15.30. Ensimmäisenä vuorossa oli miestä koskeva vangitsemisvaatimus.

Mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä lyhyen vangitsemisistunnon jälkeen. 

Istunnon aluksi käräjäoikeuden puheenjohtaja kielsi mediaa kuvaamasta salissa epäiltyjen yksityisyyteen vedoten. Paikalla oli useita tiedotusvälineiden edustajia.

Taposta epäilty kolmekymppinen mies saapui oikeussaliin punaisiin housuihin sonnustautuneena. Pitkä ja hoikka mies istui paikalleen oikeudenkäyntiavustajansa viereen ja kuunteli puheenjohtajaa rauhallisena.

Tämän jälkeen käräjäoikeus julisti vangitsemisoikeudenkäynnin käytäväksi suljettujen ovien takana. Tätä pyysi poliisi, joka vetosi tutkinnallisiin syihin. Toimittajat ajettiin ulos salista ja oikeus jäi käsittelemään asiaa.

Miehen jälkeen vuorossa oli naisen vangitsemisistunto. Nainen saapui oikeussaliin vankihaalarissaan. Miehen tavoin hän oli oikeudenkäyntiavustajansa seurassa ja kuunteli oikeuden puheenjohtajaa rauhallisena. 

Naisen vangitsemista käsiteltiin huomattavasti miestä kauemmin.

Rikos paljastui viime viikonloppuna

Poliisi sai ilmoituksen epäillystä henkirikoksesta Helsingin Lehtisaaressa sunnuntai-iltana hieman ennen kello yhdeksää, kun joku soitti asiasta hätäkeskukseen. Epäillyn henkirikoksen tapahtuma-aika on 13.–16. huhtikuuta.

Uhri oli vuonna 1995 syntynyt mies. Poliisi on kertonut epäilevänsä, että mies kuoli asunnossa väkivallan seurauksena. Poliisin mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisi kertoi aiemmin, että tapausta tutkitaan murhana. Rikosnimike on siis muuttunut tapoksi.

– Tutkinnan tässä vaiheessa on tultu siihen tulokseen, että sitä tutkitaan tappona. Tässähän on tutkinta ihan alkuvaiheessa, kertoi rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista STT:lle.

Vangittavaksi vaadittavaa miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Larkio ei avaa tätä rikosepäilyä tarkemmin.

Poliisi ei ota kantaa epäillyn henkirikoksen tekotapaan tai motiiviin.

Lue myös:

    Uusimmat