Tämä helppohoitoinen tukkamalli tulee "ryminällä takaisin muotiin" – vuoden 2022 isoin hiustrendi on "bixie"

Vuoden 2021 hiusväritrendit 2:13
Katso myös: Hiusvärimuodissa palataan hiusten luonnollisen väriin, jota voidaan korostaa kevyesti kirkastavilla kevytväreillä ja -sävytteillä.

Uusi vuosi usein tuo tarpeen uudistua ja hiuksista on helppo aloittaa.

Metro on ennustanut vuoden 2022 suurimmaksi hiustrendiksi bixietä. Se on kahden suositun hiustyylin, eli polkan ja lyhyen tukkamalli pixien yhdistelmä. Viime vuonna suosiota nostivat takatukkamaiset ja sotkuiset hiustrendit, mutta vuoden 2022 bixie on edeltäjiänsä selkeästi hillitympi ja ajattomampi tyyli.

Edellisen kerran bixien kaltaiset hiustyylit ovat olleet muodissa ysärillä. Hiustyylin tekivät ikoniseksi Prinsessa Diana, Winona Ryder ja Gwyneth Paltrow. Olemme aiemmin uutisoineet, että ysäri on viime vuosina muutenkin vaikuttanut vahvasti nykyajan hiusmuotiin. 

Metro nostaa nykyajan julkkiksista muun muassa Sarah Hylandin, Emma Corrinin ja Florence Pughin, joiden on nähty rokkaavan bixietä punaisella matolla.

Puoliksi polkka ja puoliksi pixie

Hiuslisäkkeisiin erikoistuneen Milk + Blush -brändin hiusasiantuntija Nicole Petty kertoo, että puoliksi polkka ja puoliksi pixie on kahden mallin eräänlainen kompromissi.

– Hiustyyli koostuu näkymättömistä kerrostuksista. Se on kuin pörröinen polkka ja pitkäksi venähtänyt pixie. Pituus on kahden hiustyylin väliltä, eli se on pidempi kuin pixie, mutta lyhyempi kuin olkapäille ulottuva polkka, Petty kuvailee.

Hänen mukaansa bixie on hiustyyli, joka ei seuraa perinteisiä sääntöjä.

– Se näyttää tulevan ryminällä takaisin muotiin, Petty arvioi.

Mutta miksi juuri nyt kyseinen ysärin hittikampaus tekee paluuta? Petty arvioi syyn johtuvan siitä, että bixie on hyvin käytännöllinen ja moneen taittuva hiustyyli, jota on vaivatonta ylläpitää.

– Se on tyylikäs hiustyyli, joka kehystää kasvoja kauniisti. Se antaa käyttäjälleen särmää. Kaiken lisäksi se on todella helppohoitoinen, hän huomauttaa.

Monipuolisen kampauksen bixiestä tekee se, että ei ole oikeaa tai väärää tapaa laittaa sitä. Monet lyhyet kampaukset sopivat vain yhteen tyyliin, mutta bixien voi kammata siistiksi tai pörhentää riippuen päivän asuvalinnasta ja tilanteesta.

Jos harkitset bixietä, on yksi asia, joka kannattaa ottaa huomioon ennen kampaajan varausta. Bixie ei välttämättä sovi jokaiseen hiustyyppiin. Jos hiuksesi ovat todella ohuet ja liukkaat tai vastavuoroisesti todella karheat ja paksut, bixien hyvät ominaisuudet eivät välttämättä pääse täysin oikeuksiinsa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat