Nämä 10 hiustyyliä tekevät massiivisen paluun – kyllä, ”Rachel” on yksi niistä!

Nämä 10 hiustyyliä tekevät massiivisen paluun – Kyllä, ”Rachel” on yksi niistä! 2:10
Videolla esitellään vuoden 2020 upeimmat hiustrendit!

Kevät tekee tuloaan, joten on siis aika leikata kuivat latvat ja värjätä juurikasvu.

Aina uuden trendin ei tarvitse kuitenkaan olla uuden keksimistä, vaan menneiltä vuosilta voi löytyä klassikoita, jotka toimivat jälleen. Allure listasi 10 hiustyyliä, jotka ovat vanhoja tuttuja, mutta ovat nyt tehneet uuden paluun vuodelle 2020.

Positiivista seuraavissa hiustyyleissä on se, että useat niistä eivät välttämättä vaadi suuria hiustenleikkuu- tai värjäysoperaatioita.

Tallenna tämä artikkeli kirjanmerkkeihisi ja näytä suosikkiasi kampaajallesi, jotta hän saa selkeämmän kuvan siitä, mitä sinulla on mielessäsi. Kun tyyli on löytynyt, kampaajan on vaivattomampaa soveltaa sitä sinun hiustyyppiisi, kasvojen muotoosi ja elämäntyyliisi.

70-luku

Silmäys näyttelijä Hilary Duffin uuteen tyyliin vahvistaa sen, että 70-luku on tulossa takaisin. Tämän tyylin otsatukka ei ole suora kulmakarvoille asettuva tasapaksu versio, vaan kasvoja kehystävä ja sivuille kauniisti kaartuva. Otsis on siis kevyt ja groovaa kuin 70-luku.

Selena Gomez vaihtaa tyyliään lähes viikottain. Äskettäin laulaja esiintyi julkisuudessa kevyen otsatukan kanssa, joka kumartaa kunnioittavasti myös kohti 1970-lukua.

Modenrin twistin leikkauksesta saa, kun hiukan jarruttaa volyymin kanssa ja rikkoo otsiksen kevyemmäksi. Rakennetta pitää kuitenkin olla, ja liikettä tukkaan tuodaan kevyillä laineilla.

"Rachel"

Mikään kampaus ei muistuta milleniumista niin kuin Frendit-sarjasta tutun Jennifer Anistonin ikuistama ”Rachel”. Avainsana kampauksessa on hiusten paksu kerrostaminen. Tärkeää on myös erinomainen föönaus, joka kihartaa alta ja silottaa päältä. Vaikka kampaus tuo pakostakin mieleen ysärin lopun taitteen, moni hiusasiantuntija pitää sitä ajattomana tyylinä.

Vihasit tai rakastit kyseistä kampausta, on se silti tekemässä vuonna 2020 massiivista paluuta.

Hailey Bieber on kuin 90-luvun supermallien reinkarnaatio. On siis luonnollista, että ysärin ikoninen kampaus sopii hänenkin tyyliinsä kuin nenä päähän. Hänen versiossaan kerrostaminen alkaa jo leuan alta, mikä yhdistää "Rachel"-lookin ja rennon pitkän polkan.

Näyttelijä AnnaLynne McCord näyttää esimerkkiä, miten tunkkaisen ysärikampauksen voi tuoda tyylikkäästi uudelle vuosikymmenelle silotellummalla ja viimeistelemättömämmällä lopputuloksella. Tällöin Rachelin ikoninen kampaus ei näytä niin laitetulta.

Viimeistellympää jälkeä nähtiin jo vuonna 2014, kun Näyttelijä Rachel McAdams oli aikaansa edellä ja esiintyi Met Galassa Jennifer Anistonin inspiroiman kampauksen kera. Raskaiden kerrosten ansiosta hiuksissa on rutkasti volyymia, liikettä ja eloa. Hiusasiantuntijat ennustivat jo tuolloin Rachel-kampauksen vääjäämätöntä paluuta muodin huipulle.

Epäsymmetrinen lob

Tämän hetken kuumin hiustyyli on lob. Se on jotain pitkän tukan ja polkan väliltä. Uuden ilmeen lob saa, kun hiukset leikkaa epäsymmetrisesti niin, että toinen puoli jää toista selkeästi lyhyemmäksi. Hiusjumalatar Charlize Theron näyttää esimerkkiä.

Margot Robbien versio on hivenen pidempi.

Lobissa on se hyvä puoli, että se näyttää hyvältä monilla ei hiustyypeillä. Sen stailaaminen on myös vaivatonta, ja malli sopiikin kiireisemmän ihmisen elämään. Se sopii myös eri kasvonpiirteille ja -muodoille.

Epäsymmetrinen polkka voidaan leikata myös lyhyemmäksi takaa ja jättää edestä pidemmäksi. Rikkaammat ja rohkeat värit sopivat myös lobin kanssa, joten jos tämä hiustyyli on valintasi, kannattaa vuonna 2020 jättää raidat pois ja kokeilla vain yhtä selkeää sävyä hiuksissa.

Leuan mittainen polkka

Leuan mittainen polkka on klassikko, joka on tekemässä paluuta sen monipuolisuuden vuoksi. Sen voi tyylitellä suoraksi tai kiharaksi, ja sen voi leikata tiukalla linjalla tai jättää latvasta rikotuksi. Kauneinta tässä leikkauksessa on se, että se korostaa kaulaa ja solisluuta.

Tämän hetken kuumin vaihtoehto leuan mittaisesta polkasta on piikkisuora ja tiukkalinjainen versio. Se sopii erinomaisesti myös ohuemmalle hiustyypille. Leikkaus toimii myös otsatukan kanssa.

Näyttelijä Bresha Webb näyttää esimerkkiä suloisella leikkauksellaan. Kiharretut latvat näyttävät, kuinka monipuolinen leikkaus lyhyt polkka oikeastaan onkaan. Breshan latvat on kiharrettu poispäin kasvoista ja kehystävät ilmettä juhlavan rennosti.

Moderni sotkutukka

70-luku soittaa jälleen, aiotko vastata? Monet julkkikset ovat ainakin vastanneet shagyn, eli sotkuisen ja rikotun tukan villiin kutsuun.

Tyyli on rohkea, seksikäs ja sopii monelle. Keshan versio on villi ja siihen on lyhyen otsiksen lisäksi yhdistetty myös retroa takatukkaa. Modernin tuulahduksen kampaukseen saa, kun jättää otsatukan pois kuvioista. Sotkutukka sopii suoralle ja kiharalle tukalle, eikä pituudella ole väliä.

Myös Taylor Swift on rokannut shagia jo kuukausien ajan. Hänen tyylinsä on myös malliesimerkki siitä, miten vanhasta voi saada myös raikasta ja modernin tyylikästä.

1970-luvulla sotkuista kiharapilveä ja pitkää otsatukkaa kantoi muun muassa laulaja Stevie Nicks. Pehmeämmän ja modernimman version paljasti Selena Gomez vuoden vaihteella Lontoossa. Pitkä shag sopiikin niille, kjotka haluavat pitää latvansa pitkinä, mutta haluavat hiuksiin liikettä ja energiaa.

Pyöreä afro

Hiusten luonnonmukaisuus näkyy hiuksissa tulevana vuonna yhä vahvemmin. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää curly girl -metodia, jossa hiukset pyritään riisumaan kaikenlaisista hiuksia kuormittavista aineista. Luonnonmukaisuus on nyt muotia.

Kiharahiuksisten tämän vuoden juttu on pyöreä, kauniisti laskeutuva afro. Leikkaus pitää kiehkurat eloisina. Villeimmät kokeilevat leijonanharjatyylistä rohkeaa leikkausta, näyttelijä Tracee Ellis Ross näyttää esimerkkiä.

Jos sivujakaus on sinun juttusi, niin näyttelijä Teyonah Parris voi näyttää esimerkkiä.

lyhyt otsatukka

2020 on ehdottomasti otsatukkien vuosi. Tyylikkäin mitta ei ole lyhyt, eikä hiuksia varjostavan pitkä, vaan jotain siltä väliltä. Trendikkäin otsis istuu juuri kulmakarvojen yläpuolella, mikä tekee niistä hiukan lyhyemmät kuin viime vuoden trendiotsis, joka jopa peitti katsetta.

Jaime King näyttää esimerkkiä lyhyellä otsatukallaan. Varoituksena, otsatukka ei sovi jokaiselle hiusrakenteelle. Hiusten luontaisella tekstuurilla on vaikutusta siihen, kuinka lyhyeksi otsatukan kanssa voidaan mennä.

Luonnostaan kihartuvat hiukset lyhentyvät kuivuessaan ja nousevat herkästi. Kampaajat yleensä leikkaavatkin otsatukan kuivasta tukasta. Älä itsekään mene leikkaamaan otsista hetken huumassa, ainakaan märällä tukalla.

Näyttelijä Krysten Ritter on leikitellyt erilaisten otsatukkatyylien kanssa jo vuosien ajan. Tässä hänellä on selkeä, mutta kevyt versio kulmien ylle jäävästä trendistä. Kyseinen otsatukka antaa huomiota katseelle.

Monet merkit tarjoavat myös otsatukkalisäkkeitä, jos et ole aivan varma vielä trendistä. Hiuksiin klipattavan otsiksen kanssa on helppo kokeilla tyyliä ja sinulle oikeaa pituutta. Muista myös, että hiukset kyllä kasvavat, eikä otsatukan kasvattaminen ole nykyisin välttämättä niin kivuliasta kuin ehkä lapsuudesta muistat.

Pixien uusi tuleminen

Pixie, eli ultralyhyt hiustyyli on tullut jäädäkseen. Vuonna 2020 pixie ei kuitenkaan ole ihan niin lyhyt, kuin mitä viime vuosina on totuttu näkemään.

Zoë Kravitz tanssahtelee kuin mikäkin kameleontti pitkän ja lyhyen tukan välillä. Hiustyyliä alati vaihtelevan Zoën pixie sopii hänen kasvonpiirteisiinsä erityisen hyvin. Yllä näkyvässä kuvassa hänen pixie-leikkauksensa on stailattu pään muotoa seurailevan tyylin sijaan hiukan villimmin pystyyn.

Pixie ei vaadi paljoa arjessa ja sopii kiireiselle ihmiselle, jolla ei ole aikaa miettiä ja muotoilla hiuksiaan.

Ruby Rose näyttää hivenen pidemmän variaation esimerkkiä. Mieti 90-luvun Leonardo DiCapriota ja hänen silmiä kehystäviä lyhyitä hiuksiaan, jos kaipaat lisää inspiraatiota. Hiuksiin inspiraatiota saa hakea sukupuolesta huolimatta.

Tasapaksu

Kiinnostaisiko supersuosittu polkka, mutta et ole valmis leikkaamaan pitkiä kutrejasi? Ei hätää! Tasapaksut, terveen kiiltävät hiukset ovat myös muodissa vuonna 2020.

Kim Kardashian on tasapaksun hiustyylin kuningatar. Olivatpa hänen hiuksensa lyhyet tai pitkät, tasaisen paksut ja kiiltävät kutrit kuuluvat hänen tyyliinsä.

Näyttelijä Awkwafina näyttää, ettei hiuksia tarvitse välttämättä leikata lyhyeksi ollakseen trendikäs. 

Tasapaksusta saa modernin suihkimalla hiuksiin suolasuihketta ja kihartamalla joukkoon rentoja laineita. Viimeistelyssä kiilto on kuitenkin avainasemassa. Muista käydä tasaisin väliajoin kampaajalla leikkauttamassa kuivat latvat pois, jotta hiusten ryhti säilyy. Hiiren hännälle jääneet kuivat latvat eivät tue tätä trendiä.

Myös nuortensarja Euphoriasta tuttu näyttelijä Hunter Schafer seuraa tätä klassista tyyliä. Leikkaus on yksinkertainen, mutta silti näyttävä. Tämä tyyli ei myöskään vaadi kerrostamista hiuksiin.

Uusi polkka

Polkasta tuli supersuosittu hiustyyli jo vuonna 2019, eikä se ole poistumassa kuumimpien hiustyylien listalta vielä hetkeen. Polkka on erittäin monipuolinen kampaus, ja sitä pystyy helposti muokkaamaan kantajalleen sopivaksi. Julianne Houghn polkka on suoraksi leikattu ja näyttävä, mutta polkasta saa myös lyhyemmän ja rikotun.

Näyttelijä Maya Hawken versio on flirttaileva ja rikottu polkka. Vaikka se on selkeä kunnianosoitus menneille vuosikymmenille, on Mayan versio edelleen tyylikäs. Epätasainen kerrostaminen ja veitsellä leikkuu saksien sijaan tekevät lopputuloksesta höyhenen kevyen ja ilmavan.

Kristen Bell leikkasi äskettäin hiuksensa tiukkaan polkkaan. Monet naiset ovat seuranneet hänen esimerkkiään, vaikka leikkaus on dramaattinen. Se kuitenkin kehystää kasvoja upeasti ja on monen kohdalla riskin arvoinen muutos.

Lähde: Allure

Kuvat: All Over Press


Lue myös:

    Uusimmat