Vaarallinen haaste leviää netissä: Nuoret kaatavat toistensa päälle kiehuvaa vettä – seurauksena vakavia palovammoja tai pahempaa

Neitssä leviää vaarallinen "Hot Water Challenge", niin kutsuttu kuuma vesi -haaste. Haastetta ei kannata missään nimessä kokeilla kotona.

Vuosia sitten sosiaalisessa mediassa levisi myös tällainen kondomihaaste, katso yllä oleva video!

Useat ulkomaalaiset mediat uutisoivat sosiaalisessa mediassa leviävästä vaarallisesta "Hot Water Challenge" -haasteesta. Nimi viittaa kuumaan veteen ja siitä haasteessa on totisesti kysymys: tarkoituksena on heittää toisen päälle kiehuvaa vettä tai pakottaa toinen juomaan kiehuvaa vettä pillin kanssa.

Haaste on ollut olemassa ainakin YouTubeen ladattujen videoiden perusteella yli vuoden, mutta aihe on nyt noussut uudelleen pinnalle, kun 15-vuotias amerikkalaispoika sai haasteen seurauksena merkittäviä palovammoja.


Toisen asteen palovammat veivät viikoksi sairaalaan

Kyland Clark kertoo ABC 10 -uutisille, että hän ja hänen kaverinsa katsoivat YouTubesta kuuma vesi -haasteeseen liittyviä videoita. Kun Kyland nukkui, kaatoi hänen ystävänsä nuoren päälle kuumaa vettä vitsillä.

”Vitsi” aiheutti Kylandille kuitenkin toisen asteen palovammoja selkään, rintaan ja kasvoihin.

Nuori poika joutui olemaan viikon sairaalassa hoitamassa vammojaan. Lääkärit uskovat, että paranemiseen kuluu vielä kuukausia.

Johtanut jopa kuolemaan

YouTubesta löytyy muutamia videoita haasteeseen liittyen myös suomen kielellä. Vaarallista haastetta ei pidä missään tapauksessa kokeilla, sillä seurauksena voi olla toisen tai kolmannen asteen palovammoja – tai pahempaa.

Heinäkuussa vuonna 2017 8-vuotiaan amerikkalaistytön raportoitiin kuolleen, kun tämä osallistui Hot Water Challengeen juomalla kiehuvaa vettä pillillä. Tytön kurkku ja suu paloivat, hän kuuroutui ja sai kroonisia hengityselinongelmia.

Tämän vuoden alkupuolella netissä on levinnyt myös muita vaarallisia haasteita. Eilen kerroimme hengenvaarallisesta haasteesta, jossa kuljettajat hyppivät liikkuvista autoista.

Keväällä on myös varoiteltu haasteista, joissa nuoret laittavat suuhunsa pesuainekapseleita ja vetävät nenäänsä kondomeja. Mitään näistä haasteista ei kannata missään tapauksessa kokeilla.

Lähteet: Women's Health, Forbes, Time, New York Post, YouTube

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja