Talvilomat myyty pian loppuun – Tänne vielä pääsee!

Koululaisten hiihtolomaviikoille ajoittuvat ulkomaanmatkat on myyty lähes loppuun. Matkanjärjestäjät kertovat, minne vielä pääsee.

Suomen suosituin talvilomakausi ajoittuu viikoille 8, 9 ja 10, jolloin koululaisilla on hiihtoloma. Sitä vietetään etelässä viikolla 8, Keski-Suomessa viikolla 9 ja pohjoisessa viikolla 10.

– Viikoista kaksi ensimmäistä ovat vilkkaimmat. Viimeinen ei enää näy yhtä selkeänä piikkinä, Finnmatkojen tiedottaja Leena Seppänen sanoo.

Muutoin talvella matkustetaan paljon joulun aikaan.

– Erityisesti viime ja tuleva joulu ovat suosittuja, koska pyhäpäiviä on niin paljon keskellä viikkoa – pitkää lomaa varten ei tarvitse ottaa kovinkaan montaa vapaapäivää.

– Tänä vuonna myös maaliskuun lopulla oleva pääsiäinen näkyy matkustajien määrän lisääntymisenä, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo.

Varataan jo vuotta ennen

Talvilomia aletaan ostaa hyvissä ajoin.

– Tämän vuoden hiihtolomaviikkojen matkoja on alettu myydä jo viime vuoden helmi–maaliskuussa, Seppänen kertoo.

– Jotkut ihastuvat lomallaan niin paljon johonkin tiettyyn kohteeseen tai hotelliin, että haluavat heti matkalta palattuaan varmistaa pääsynsä sinne myös seuraavana vuonna, Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola sanoo.

Talvilomien myynnissä nähdään piikki myös aina kesälomien jälkeen.

– Silloin koittaa arki ja aletaan suunnitella tulevaa vuotta, Seppänen selittää.

"Tulevat loppumaan kesken"

Vieläkö matkaan pääsee?

– Löytöjä voi tehdä viimeiseen asti, esimerkiksi Lanzarotelle mahtuu edelleen. Mutta Finnmatkoilla matkoja on kyllä myyty tänä vuonna niin ennätystahtiin, että kaikki halukkaat tuskin pääsevät lähtemään. Helmikuun matkoista jo yli 90 prosenttia on varattu – ne tulevat loppumaan kesken, Seppänen sanoo.

Myös Tjäreborgilla matkat ovat menneet kaupaksi erittäin hyvin.

– Jos päätöstä pitkittää, lentopäivästä, kohteesta tai hotellista joutuu ehkä joustamaan. Viikon 8 matkat varattiin loppuun jo hyvin aikaisin – Helsingistä ei ole sillä viikolla enää ollenkaan lähtöjä jäljellä. Viikoilla 9 ja 10 voi lähteä Kanariansaarille, Madeiralle, Thaimaahan tai Vietnamiin, Pucilowski sanoo.

Niin ikään myyntiin tyytyväisillä Aurinkomatkoilla on tilaa vielä joihinkin kohteisiin. Valinnanvara tosin alkaa olla vähissä.

– Viikon matkat Egyptiin myytiin Matkamessujen aikana loppuun, ja tällä hetkellä myymme jo talven 2013–2014 matkoja. Niistä viimeisetkin tulevat myyntiin helmikuun lopulla, Metsola sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja