Mainos

Talvi tulee – lumi sotkee ajokelin, sää kylmenee jopa 20 asteella

Sää kylmenee rajusti loppuviikolla. Lumisateet huonontavat ajokeliä tänään pohjoisessa ja huomenna maan etelä- ja keskiosassa.

Tänään torstaina lumisateita tulee maan pohjoisosassa ja ajokeli on paikoin huono. Samalla sää kylmenee pohjoisesta alkaen. Lapissa pakkasta voi olla jo ensi yönä 20 astetta.

Talvi saapuu eteläänkin perjantain ja lauantain aikana. Matalapaine tuo runsaita sateita maan eteläosaan perjantaiyön, aamun ja päivän aikana lounaasta alkaen.

– Sateen olomuoto vaihtelee veden, rännän ja lumen välillä, pääosin tulee räntää ja märkää lunta. Etelärannikolla sade voi olla osittain vettä, mutta mitä pidemmälle sisämaahan mennään, sitä lumisempaa sade on. Lunta voi kertyä etelässä muutamasta sentistä enimmillään noin kymmeneen senttimetriin asti. Todennäköisesti eniten lunta kertyy Salpausselän tienoille ja maan kaakkoisosaan ja vähiten etelärannikolle, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Maan keskivaiheillakin sataa perjantaina lunta, mutta sateet ovat hajanaisia. Ajokeli muuttuukin huonoksi räntä- ja lumisateiden ja pakastumisen takia maan eteläosassa ja paikoin maan keskiosassa.

Sää kylmenee perjantai-iltaa kohden niin, että yöhön mennessä pakkasella ollaan jo koko maassa. Samalla sateet heikkenevät ja muuttuvat lumisemmiksi myös aivan etelässä. Tuuli voimistuu perjantain aikana.

Viikonloppuna kylmenee entisestään: lämpötilat putoavat torstain lukemista 15-20 asteella. Lauantaina lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa -5…-15 asteessa, pohjoisessa -15…-30 asteessa. Lumikuuroja tulee paikoin, etenkin Pohjanmaan rannikolla.  Lauantaina maa voikin olla valkeana jo suuressa osassa maata. Tuuli purevoittaa pakkasta selvästi ja tekee päivästä hyytävän.

Sunnuntaina pakkanen kiristyy edelleen. Lämpötilat ovat yleisesti -10…-25 asteessa, rannikoilla on hieman lauhempaa.

Katso lumisade-ennuste sadetutkasta MTV:n sääsivustolta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.