Taltuta kaaos – vinkit vaatekaapin siivoukseen

Milloin viimeksi järjestelit vaatekaappisi? Vaatekaapin siivous on yksi niistä kotitöistä, jotka valitettavan usein jäävät vain suunnitteluasteelle. Ota itseäsi niskasta kiinni kevätsiivouksen yhteydessä, ja järjestele vaatteesi siten, että ne pysyvät jatkossakin hyvässä järjestyksessä.

Järjestele vaatekaappisi vaihe vaiheelta homelifesimplified.com -sivuston ohjeilla.

Vaihe 1: Lajittele tyypin mukaan

Jos et ole järjestellyt vaatekaappiasi vaateryhmien mukaisesti, tee tämä asia ensimmäiseksi. Et voi muistaa mitä sinulla jo on, jos paidat, hameet ja housut ovat kaapissa samassa paikkassa. Tyhjennä koko kaappisi, ja kokoa esimerkiksi kaikki lyhythihaiset paitasi yhdelle hyllylle.

Vaihe 2: Eroon viallisista vaatteista

Heitä roskiin vialliset ja rikkinäiset vaatteet. Tahraisista, pesussa venyneistä ja reikäisistä vaatteista täytyy hankkiutua eroon. Jos vaate on siinä kunnossa, ettei sitä voi lahjoittaa vaatekeräykseen, on sitä turha säilyttää kaapissa. Voit jättää kaappiisi yhden vaatteen, jolla on sinulle tunnearvoa, mutta et kymmentä tällaista vaatetta.

Vaihe 3: Käy läpi eri vaateryhmät ja arvostele vaatteet

Onko sinulla jotakin tietynlaista vaatetta useampi kappale? Kun lajittelet vaatteet ryhmittäin, saatat esimerkiksi huomata, että omistat viidet mustat housut. Istuvatko kaikki housut sinulle täydellisesti, vai käytätkö näistä housuista vain kahta suosikkipariasi? Lahjoita vaatekeräykseen yhdet mustat housut, joita et koskaan käytä.

Jos et ole käyttänyt housuja siksi, että ne ovat hautautuneet kaapin pohjalle, ota housut nyt käyttöön. Kiinnitä huomiota siihen, ettet enää osta uusia vastaavia vaatekappaleita. On hyvä omistaa useampi samanlainen vaate, jos tämä vaate kuuluu suosikkeihisi. Muussa tapauksessa ylimääräisistä vaatteista voi hyvin luopua.

Kiinnitä siivouksen aikana huomiota myös siihen, mitä sinun pitäisi vielä ostaa. Jos esimerkiksi huomaat, että suurin osa topeistasi on pahasti venyneitä, ja omistat vain muutaman hyväkuntoisen topin, voit hyvillä mielin ostaa uuden topin seuraavalla ostosreissulla.

Vaihe 4: Kysy itseltäsi vaikeat kysymykset

1. Oletko käyttänyt tiettyä vaatetta viimeisen vuoden aikana? Miksi et ole käyttänyt?

2. Istuuko vaate hyvin? Jos se ei istu, oletko valmis muuttamaan sitä, ja käyttämään vaatekappaleeseen lisää rahaa, jotta se istuisi paremmin?

3. Onko vaate vain muisto menneestä elämänvaiheesta? Yritätkö palata menneeseen? Ehkä tietty takki muistattaa sinua hauskoista opiskeluajoista, muttei enää mahdu sinulle.

4. Oliko vaate lahja ja säilytät sitä vain tunnesyistä? Jos et käytä enää vaatekappaletta, mieti tarkkaan, ennen kuin laitat sen takaisin vaatekaappiisi. Asiat eivät ole ihmisiä, joten lahjoista kannattaa luopua saadakseen lisää tilaa kotiin. Tietenkin voit säilyttää yhden tai kaksi vaatekappaletta, jotka ovat sinulle tunnetasolla todella tärkeitä. Ei ole kuitenkaan järkevää säilyttää vuodesta toiseen kaapissa tätisi antamaan villapuseroa vain siksi, että hän aina halusi nähdä sinut tässä paidassa.

5. Etkö raaski luopua tietystä vaatteesta vain siksi, että se oli ostettaessa kallis? Raha, jonka käytit vaatteeseen on menetetty – nyt voit lahjoittaa vaatekappaleen keräykseen, tai antaa sen kaverille, jolloin vaate tekee toisen ihmisen iloiseksi. Tai voit myydä vaatteen. Varmaa on se, ettei kukaan hyödy vaatteesta, jos se toimii pelkästään vaatekaappisi täytteenä.

Vaihe 5: Luo uusi vaatevarasto

Säilytä vaatteet, joista todella pidät, ja joita tiedät käyttäväsi. Käy läpi muut vaatteet ja päätä lopullisesti, mikä jää kaappiisi, ja mitkä vaatteet lahjoitat tai myyt pois. Älä täytä kaappejasi ja laatikoitasi tungokseen asti. Ole tietoinen siitä, millaisia vaatteita sinulla on käytettäväsi.

Mieti, mitkä vaatteet täytyisi korvata uusilla, ja miten vaatteet sopivat yhteen muita vaatteidesi kanssa. Jos rakastat tiettyä hametta, mutta sinulla ei ole enää toppeja, jotka sopisivat hameen kanssa, etsi seuraavaksi sellainen paita, joka sopii täydellisesti hameeseen. Jos et enää halua käyttää pikkuruisia alusvaatteita, lähde etsimään kauneimpia ja mukavampia alusvaatteita, joihin sinulla on varaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat