Tältä näyttää, kun Hiski-herra harrastaa agilityä: "Kissan kannalta vähän kohtuutonta..."

Tältä näyttää kissa-agility 4:37
Kuinka kissaherra Hiskiltä sujui agility suorassa lähetyksessä? Sen voit katsoa tästä.

Usein agility harrastuksena mielletään ihmisen parhaaseen ystävään eli koiran kanssa harrastamiseen. Myös kissat voivat harrastaa agilityä, mutta menoa ei kannata verrata koiran juoksuun esteradoilla.

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili kissanomistaja Sari Toivolan luona ja tutustuivat tämän kissaan nimeltä Hiski, joka on ainakin omistajansa mukaan intohimoinen agilityn harrastaja. Sarin mukaan Hiski on kaikista hänen kissoistaan ihmisrakkain ja leikkisin. Sitä on agilityn kannalta helppo motivoida, koska se ottaa herkästi kontaktia ihmisiin.

Palkkana tempuista Hiskille sopii herkut ja ruoka enemmän kuin hyvin.

– Se motivaatio on kaiken a ja o. Ei itseäkään huvittaisi ilman palkkaa tehdä hommia, Sari naurahtaa.

Ihan yhtä menevää juoksua esteradoilla ei kissoilta voi odottaa kuin koirilta. Siihen on kuitenkin todella luonnollinen ja pätevä syy. Kun kissaa yrittää käskeä, voi usein huomata, ettei kattia kiinnosta pätkän vertaa omistajansa toiveet. Koiraan sen sijaan on evoluution saatossa asennettu aivan eri tasolla oleva miellyttämishalu.

– Pääasiallisin syy, miksi kissaa ja koiraa ylipäätään verrataan, on se, että ne nyt sattuvat olemaan kaksi ylivoimaisesti suosituinta lemmikkieläinlajia, Sari arvioi.

Hänen mielestään koiria ja kissoja ei tarvitsisi verrata toisiinsa, kun kyseessä on kuitenkin kaksi täysin erilaista lajia, jotka eroavat suuresti käytökseltään ja miellyttämisenhalultaan.

– Se on kissan kannalta vähän kohtuutonta, kun koiranhan on kesyyntymishistorialtaan ja -tasoltaan sekä ihmisen kanssa yhteiseltä historialtaan aivan omalla tasollaan, Sari muistuttaa.

Mutta kuinka kissaherra Hiskiltä sujui agility suorassa lähetyksessä? Sen voit katsoa yllä olevalta videolta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat