Tältä näyttää ammattimainen kannabisrikollisuus Suomessa: Monihuoneinen kompleksi toi viljelijälleen karut seuraukset

2:01
Katso videolta, millaisissa tiloissa massiivinen kannabiskasvien viljely tapahtui.

Virolaismies sai viimekuussa neljän vuoden vankeustuomion perusteltuaan pitkälle suunnitellun kannabisviljelmän hallirakennukseen Keravalla.

Kasvatustoiminta oli aloitettu Vantaalla, mutta myöhemmin välineet siirrettiin uusiin rakennettuihin tiloihin Keravalla sijaitsevaan hallirakennukseen.

Tilat viljelyn eri vaiheisiin

Tilat oli jaettu erillisiksi pienemmiksi tiloiksi kannabiksen kasvatusvaiheiden mukaisesti. Tiloista löytyi kolme erillistä kannabiskasvattamoa, idätystilat ja riipimis- sekä kuivaamistilat. Rakennuksen kuivatustilaan on lisäksi ollut kotietsintävaiheessa ollut rakenteilla uusi huone.

Poliisi takavarikoi tiloista kasvien ja kuivatun kannabiskukinnon lisäksi vesiviljelyjärjestelmiä, natriumvalaisimia, aktiivihiilisuodattimia, tuulettimia ja kanavapuhaltimia.

Oikeudessa kuullun poliisin edustajan mukaan kasvattamo oli selvästi rakennettu ajatuksella ilmanvaihtoa ja muita kasvatukseen tarvittavia välineistöä myöten. Hänen arvionsa mukaan välineistöä oli tuhansien eurojen arvosta.

Oikeus: Kasvatustilat hyvin kehittyneet

Oikeus katsoi miehen viljelleen huomattavan suuren määrän huumausainetta ammattimaisesti välitystarkoituksessa.

Miehen katsottiin oikeudessa kasvattaneen kahdessa eri tilassa yhteensä yli 260 kannabiskasvia. Poliisin tekemän satunnaisotannan mukaan yhdestä kasvista oli saatu yli 100 grammaa kannabiksen kukintoa, mikä kertoi oikeuden mukaan kasvatusolosuhteiden laadukkuudesta.

Tuomiossa kasvatustoimintaa luonnehdittiin järjestelmälliseksi ja ammattimaiseksi. Kasvatusvälineistöä ja tiloja pidettiin tavanomaiseen verrattuna hyvin kehittyneitä.

Yli 145 000 euron rikoshyöty

Tiloista löydettiin esitutkinnassa myös vakuumikone ja rahanlaskukone, jotka viittasivat kasvatuksen tarkoitukseksi myyntiä ja levitystoimintaa.

Mies kertoi kasvattaneensa kasvit Viron mafian kiristäminä. Oikeus ei löytänyt väitteelle riittävää näyttöä.

Vuonna 1987 syntynyt mies tuomittiin 4 vuoden vankeuteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Hänen arvioitiin viljelleen toistakymmentä kiloa kannabista. Hänet määrättiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä yli 145 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

2:06
Katso video: Näin poliisi on päässyt kasvattamoiden jäljille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja