Kuva: Halli kätki sisäänsä valtavan kannabiskasvattamon – poliisin mukaan epäillyt ehtivät tienata huumebisneksillä satoja tonneja

0:40
MTV Uutiset Live kertoi aiemmin, että Suomeen salakuljetettiin kymmeniä kiloja kannabista sähkökaappeihin kätkettyinä -

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee pariskunnan kasvattaneen ammattimaisesti kannabista kahdessa eri hallikiinteistössä vuosien 2018 ja 2020 välisenä aikana. Hallit sijaitsevat Helsingissä ja Keravalla.

Poliisi takavarikoi kesäkuussa toisesta hallista yhteensä 150 eri kasvuvaiheissa olevaa kannabiskasvia, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan epäiltyjen aikeena on ollut laajentaa kasvatustoimintaa kiinteistössä.

Esitutkinnan perusteella poliisin takavarikoima kasvattamo oli kaksikon ensimmäinen yhteinen. Toisen heistä epäillään aloittaneen kannabiksen ammattimaisen kasvattamisen toisessa hallikiinteistössä jo vuonna 2018.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380 000 euron arvosta, kertoo jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä tiedotteessa.

Tavoitteena kymmenet huumekilot

Poliisin mukaan kasvatustoiminta on ollut poikkeuksellisen laajaa ja ammattimaista. Virkavallan näkemyksissä epäiltyjen tarkoituksena on ollut saada noin 50 kiloa valmista marihuanaa, jonka katukauppa-arvo on yli 850 000 euroa.

Poliisi on takavarikoinut epäiltyjen omaisuutta yhteensä satojen tuhansien eurojen arvosta.

Muun muassa kaksi epäiltyjen omistamaa kiinteistöä on määrätty vakuustakavarikkoon esitutkinnan aikana. Pariskunta oli aiemmin tutkintavankeudessa, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Heitä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Asian esitutkinta on valmistunut. Seuraavaksi tapaus siirtyy syyteharkintaan.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja