Mainos

Taloussanomat: TE-toimisto tarjosi espoolaismiehelle paikkaa ulkoministeriöstä USA:ssa – ei lainkaan vastaavaa työkokemusta

TE-toimisto tarjosi espoolaiselle työttömälle työnhakijalle lehdistövirkamiehen paikkaa ulkoministeriöstä Yhdysvalloista, kertoo Taloussanomat. Kirjeessä viitattiin siihen, että työstä kieltäytyminen voi johtaa työttömyysetuuden menettämiseen.

Espoolaismiehen TE-toimistosta saamassa kirjeessä arvioidaan, että miehen ammattitaito ja osaaminen vastaisivat ulkoministeriön lehdistövirkamiehen tehtävän vaatimuksia.

Espoolaismies on eri mieltä. Hän kertoo Taloussanomille olevansa koulutukseltaan valtiotieteen maisteri, mutta tehneensä työuransa lähinnä projekteissa järjestöissä.

–  Kaikella kunnioituksella, mutta työhistoriani ei millään lailla vastaa tarjottua työpaikkaa! mies sanoo lehdelle.

Kirje päättyy ilmoitukseen, että tarjotusta työstä kieltäytyminen voi johtaa työttömyysetuuden menettämiseen.

Sen lisäksi, että tehtävä edellyttää usean vuoden viestinnän alan työkokemusta ja Yhdysvaltain politiikan tuntemusta eikä siksi ole soveltuva espoolaismiehelle, miehellä on kolmevuotias lapsi ja vaimo, joka on vakituisessa työssä pääkaupunkiseudulla.

TE-toimistosta ei oteta kantaa yksittäiseen tapaukseen, mutta palvelupäällikkö Tuula Nevalainen huomauttaa Taloussanomille, etteivät kaikki työtarjoukset ole velvoittavia, vaikka kirjeessä velvoittavuuteen viitataankin.

– Meillä on valitettavasti tietojärjestelmässä vain yksi, velvoittava työtarjouskirjeen pohja, Nevalainen sanoo.

Mies on huolissaan siitä, että jos TE-toimisto tarjoaa sopimattomia työpaikkoja, työnantajat väsyvät turhiin hakemuksiin eivätkä enää ilmoita avoimia työpaikkoja mol.fin sivuille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.