Mainos

Kansanedustaja ällistyi: Tarjoamani työ ei kelvannutkaan heikosti menestyvälle yrittäjälle – "Ei ollut arvojen mukaista"

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) hämmentyi, kun häneltä töitä hakenut henkilö yhtäkkiä kieltäytyikin työtarjouksesta. Äkkikäännöstään hakija perusteli kokoomuspoliitikon arvoilla. 

Tapaus liittyy kuumana käyvään keskusteluun niin sanotusta aktiivimallista, joka edellyttää työttömältä enemmän toimia, jos hän haluaa säilyttää etuutensa täysimääräisinä. Tarkemmin voit lukea aktiivimallista tästä jutusta

Aktiivimallin arvostelijoiden mukaan malli johtaa hyödyttömään hakemusten tehtailuun, joka kuormittaa järjestelmää, mutta ei työllistä työttömiä.

Kansanedustajat ovat itse saaneet lukuisia työhakemuksia, joita on arveltu aktiivimallista tuohtuneiden työttömien lähettämiksi. 

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen mukaan hänelle hakemuksia on tullut "parisenkymmentä". Heinonen kertoi tänään Twitterissä, että hän oli saanut työtarjouksen yrittäjältä ja vastannut viestiin, että on erittäin kiinnostunut henkilön tarjoamasta mainossuunnittelusta. Tuleva käänne kuitenkin yllätti. 

– Hänellä on yritys, joka ei hänen omien sanojen mukaansa ole pärjännyt kovin hyvin. Hän sanoi, että joutuu siksi pyytämään hieman kovempaa hintaa. Vastasin, että olen erittäin kiinnostunut ja toivoin että hän laittaisi tarjousta tulemaan. Vastaus olikin sitten, että ei häntä kiinnostakaan, Heinonen hämmästelee MTV Uutisille. 

0:56

Suurin osa hakemuksista asiallisia

Töitä hakenut perusteli kieltäytymistään arvosyillä. 

– Laitoin hänelle vastauksen, että ihmettelen, miksi laitoit minulle hakemuksen? Jos ajatus- ja aatemaailmalle eivät kerta kohtaa, etkä voi tehdä töitä kokoomuksen kansanedustajalle? Hänen yrityksensä ei halunnut tehdä työtä kokoomuksen, keskustan tai sinisten kanssa. 

Heinosen saamassa hakemuksessa lienee protestista, mutta lukuisat muut hänen viime aikoina saamansa työhakemukset on kansanedustajan mukaan tehty tosimielellä. 

– Ne ovat olleet hyvin asiallisia. Kovan luokan korkeasti koulutettuja henkilöitä, joilla on monipuolinen työura. He olisivat monet hyvin voineet työskennellä eduskunnassa. Ihmettelen, jos tällaisella kokemuksella ei löydy töitä, kun noususuhdanteessa syntyy uusia työpaikkoja. Ehkä osassa viesteissä oli kyllä sellainen sävy, että ne on lähetetty "nyt kun on pakko."

Mitä ajattelet paljon puhuttaneesta aktiivimallista?

– Minusta siinä on paljon hyviä elementtejä, kuten karenssipäivien vähentäminen. Ei kannata provosoitua julkisuudessa esitetyistä kärjistyksistä. Ei mikään lainsäädäntö pakota ketään muuttamaan mihinkään työn perässä. 

Mitä sanoisit työttömälle, jonka mielestä aktiivimalli on pelkkää kiusantekoa?

– Olen samaa mieltä eduskunnan päätöksen kanssa siitä, että mallia pitää seurata ja tarvittaessa korjata. On hyvin erilaisia tilanteita: Uudellamaalla ja muissa kasvukeskuksissa töitä tulee syntymään lisää. Mutta on alueita, joilla voi olla hyvin vaikeaa löytää työpaikkaa. Kyllä näissä tapauksissa yhteiskunnasta pitää löytyä inhimillisyyttä. Ei työttömyydestä saa rangaista tai kiusata, Heinonen sanoo. 

Ensimmäisenä asiasta kertoi Verkkouutiset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.