Mainos

Te-toimiston menettelystä tyrmistynyt nainen HS:ssa: "Aktiivisuuttani tutkitaan kuin olisin tehnyt jonkin rikoksen"

Helsinkiläisnainen opiskelee työllistyäkseen ja tekee ohessa keikkaluontoista työtä. Nyt yksi, noin 100 euron arvoinen työkeikka uhkaa viedä naisen työttömyysturvan. Nainen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla joutuneensa te-toimiston syyniin aktiivisuutensa vuoksi.

Vuonna 2016 työttömäksi jäänyt Nina Nores-Syvänen kirjoittaa ryhtyneensä opiskelemaan työllistyäkseen paremmin. Opinnot katsottiin sivutoimisiksi, ja hänelle myönnettiin työttömyyskorvaus. 

Opintojensa ohella Nores-Syvänen kertoo tehneensä keikkatöitä yritykselle sekä yhden osapäiväisen työkeikan laskutusyrityksen kautta.

Laskutusyrityksen kautta tehty keikka on kuitenkin johtanut naisen mukaan siihen, että te-toimisto selvittää, voidaanko hänet määritellä päätoimiseksi yrittäjäksi. Mikäli voidaan, hän menettää ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksensa. 

Selvitykseen johtaneesta työkeikasta nainen kertoo kuitanneensa noin 100 euroa bruttona. Nainen kirjoittaakin pettyneensä te-toimiston toimintaan ja pohtii, että hänen kohdallaan aktiivisuudesta ei ole ollut apua työllistymisessä.

– Omalla kohdallani työttömyysturvan menettämisen riski on tähän mennessä ollut opintojen ja työnteon vuoksi, eli vain siksi, että olen ollut aktiivinen, hän kirjoittaa.

– Tuntuu siltä, että aktiivisuuttani tutkitaan kerta toisensa jälkeen kuin olisin tehnyt jonkin rikoksen. Epäilty rikosnimike lienee tällä kerralla päätoiminen yrittäjyys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.