Mainos

Talouskasvu lisännyt lentomatkailua Virossa

Viron nopea talouskasvu näkyy lentomatkailussa, joka kasvaa huimasti. Myös Finnair hyötyy tilanteesta.

Viron huikean talouskasvun myötä Tallinnan lentokentällä on lentokoneiden nousuja ja laskuja yhä enemmän. Tallinnan lentokentän matkustajamäärät ovat nousseet sadalla prosentilla parin vuoden aikana. Tallinna-Helsinki-välin matkustajamäärät nousivat alkuvuonna puolestaan kolmanneksella.

Tälle vuodelle odotetaan yli 1,5 miljoonaa matkustajaa. 90-luvulla korjattu terminaalirakennus aiotaankin laajentaa kaksinkertaiseksi, jotta yhä lisääntyvät matkustajat ja myös lentokoneet mahtuisivat kentälle.

-Matkustajamäärä on noussut sen verran paljon, että terminaalin laajennus on pakko, kertoo Tallinnan lentokentän johtaja Einari Bambus.

Tallinnan lentokentän matkustajamäärän kaksinkertaistumisen yhtenä syynä on se, että tänne Tallinnan lentokentälle tulee yhä useammin halpalentoyhtöiden koneita.

-Uskon, että 2-3 vuotta matkustajamäärän kasvu jatkuu melkein samassa tahdissa ja sitten ehkä tulee tasaantuminen, Bambus arvioi.

Finnarille ja sen lentoja operoivalle Aerolle Viron talouskasvu on tuonut lisää asiakkaita. Alkuvuonna Tallinna-Helsinki-välillä matkustajamäärä kasvoi kolmanneksella. Valtaosa matkustajista jatkaa Finnairin kaukokohteisiin, jonne lentoliput ovat halvempia Tallinnasta kuin Helsingistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.