Tallinnasta löydettyjen 52-vuotiaan suomalaismiehen ja 23-vuotiaan virolaismallin kuolemia tutkitaan tappona – "Epäilty on kuollut"

Viron poliisi tutkii 52-vuotiaan suomalaismiehen ja 23-vuotiaan virolaisnaisen kuolemia Tallinnassa tappona. Poliisi ei kuitenkaan kerro, ketä se epäilee rikoksesta.

Poliisi sai tiedon Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevasta asunnosta löytyneistä kahdesta ruumiista tiistai-iltapäivällä kello 14. Ruumiiden lisäksi asunnosta löytyi ampuma-ase. Kummassakin ruumiissa oli ampuma-aseen aiheuttamia vammoja.

Poliisi ei usko asiaan liittyvän kolmansia osapuolia, joten rikoksesta epäilty on joko suomalaismies tai virolaisnainen.

Tapauksen yksityiskohtien selvittämiseksi on aloitettu tutkinta rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi selvittää syytä

Poliisin mukaan asunnosta löydetyt henkilöt tunsivat toisensa. Asunnossa ammutut laukaukset olivat peräisin tapahtumapaikalta löytyneestä aseesta.

– Epäilty henkilö on kuollut, joten ulkopuolisille ei ole vaaraa asiassa, väkivaltarikosyksikön johtaja Hisko Vares kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisilla ei ollut tiedossa, että kaksikon välillä olisi ollut aiemmin mahdollinen konflikti.

– Yritämme selvittää, mitä tarkalleen on tapahtunut ja saada vastauksia läheisille, Vares jatkaa tiedotteessa.

Vankeustuomio odotti Suomessa

Kuolleena löydetty 52-vuotias suomalaismies Teemu Vasankari oli liikemies, joka toimi aiemmin myös Oulun paikallispolitiikassa.

Vasankari tuomittiin viime viikolla Rovaniemen hovioikeudessa kahden muun miehen kanssa törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä neljän ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Rikokset tapahtuivat vuosina 2014–2016. 

Kolmikko tuomittiin myös erittäin mittaviin vahingonkorvauksiin. Heidät määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksia rakennuttajarahastolle yhteensä noin 12 miljoonaa euroa. Miehet olivat saaneet rahaston maksamaan väärien tietojen perusteella heidän edustamalleen rakennusfirmalle yhteensä 12 miljoonan euron lainavarat.

Hovioikeus määräsi Vasankarin myös liiketoimintakieltoon, joka alkoi viime viikon perjantaina. Se olisi päättynyt tammikuussa 2027.

Hänet tuomittiin jo vuonna 2005 ehdolliseen vankeuteen talousrikoksista. Rikokset tapahtuivat vuosina 1995-2000.

Kaupparekisterin mukaan Vasankari oli kuollessaan hallituksen puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä tai toimitusjohtajana kuudessa suomalaisyhtiössä.

Nainen työskenteli mallina

Virolaisen Õhtulehtin mukaan Vasankari on toiminut aktiivisesti kauneusmaailmassa. Vuonna 2019 suomalaisen miehen piti toimia Miss Viron pääsponsorina, mutta hän luopui tapahtuman tukemisesta viime hetkellä.

Kuollut 23-vuotias nainen oli kotoisin Viron Haapsalusta ja hän oli työskennellyt neljä ja puoli vuotta mallina. Lääne Elu-lehden mukaan naisella oli lupaava ura. Hän haaveili mallintöistä Milanossa, Pariisissa ja New Yorkissa. Mallin ammatti oli ollut naisen haave jo pikkulapsesta lähtien.

Postimees-lehden mukaan Vasankari ja 23-vuotias malli olivat parisuhteessa keskenään. Poliisi ei ole vahvistanut julkisuuteen heidän keskinäistä suhdettaan.

Lue myös:

    Uusimmat