Katinkullan kylpylähotellin henkirikos: Tapahtumiin liittyy poliisin mukaan paljon selvitettävää – tämä tapauksesta tiedetään nyt

Sotkamossa Katinkullan kylpylähotellissa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta jatkuu teknisin tutkimuksin. Poliisin mukaan asiassa on vielä paljon selvitettävää. Poliisi toivoo tutkintarauhaa.

Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen perjantain ja lauantain välisenä yönä 28.–29. huhtikuuta.

Noin 30-vuotiaan naisen ruumis löydettiin hotellihuoneesta, kun teosta epäilty 30-vuotias mies paljasti kolmannelle henkilölle tappaneensa naisen. Tunnustuksen kuullut henkilö ilmoitti asiasta poliisille.

Epäilty ei kohdannut poliiseja. Mies sai surmansa kolarissa Kärsämäellä puoliltapäivin. Hän törmäsi autolla raskaaseen ajoneuvoon.

Miehen oma Volvo-merkkinen auto löytyi ojaan ajettuna Kajaanista. Mies oli siis henkirikoksen jälkeen ollut mitä ilmeisimmin liikkeellä kahdella eri autolla.

"Toivomme tutkintarauhaa"

Poliisi tiedotti esitutkinnan etenemisestä eilen. Tiedotteen mukaan esitutkinta jatkuu teknisin tutkimuksin.

Tähän mennessä poliisi on ennättänyt esimerkiksi puhuttaa ihmisiä. Silti tapahtumiin ja niiden kulkuun liittyy poliisin mukaan vielä paljon selvitettävää.

Tällä hetkellä poliisi odottaa erilaisten lausuntojen valmistumista. Tyypillisesti sellaisia ovat esimerkiksi kuolinsyylausunnot. Niiden valmistumisessa voi kestää jopa kuukausia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Tuulenkari ei osaa arvioida esitutkinnan aikataulua.

– Teknisen tutkinnan tuloksia ja lausuntoja nyt odotellaan. Ei ole tietoa, onko esimerkiksi ruuhkia, rikoskomisario toteaa.

Tuulenkarin kertoman perusteella tapaus on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Tutkinnanjohtajan puhelin on soinut runsaasti.

– Jonkin verran joudumme ottamaan aikaa. Toivomme tutkintarauhaa, hän sanoo.

Poliisi ei ole kommentoinut epäillyn henkirikoksen tekotapaa.

MTV:n rikostoimittajat: Käsittelyssä Katinkullan ja Lehtisaaren rikostapaukset 9:30
Huomenta Suomen Rikostoimittajat-osiossa puitiin muun muassa kylpylähotellin henkirikosta. Katso keskustelu yltä. Aiheina myös muun muassa Helsingin Lehtisaaren henkirikos. 

Ei merkittävää rikostaustaa

Sekä henkirikoksesta epäilty mies että uhriksi joutunut noin 30-vuotias nainen olivat kotoisin Haapavedeltä.

Poliisi ei ole kommentoinut kaksikon välistä suhdetta millään tavalla. Mitä ilmeisimmin kaksikko oli kuitenkin mennyt kylpylähotelliin yhdessä.

Taposta epäillyllä, vuonna 1992 syntyneellä miehellä ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa, mutta hänet tuomittiin vuonna 2015 törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Taustalla oli ylinopeus.

Mies hurjasteli moottoripyörällä ajokauden alussa seututiellä lähes 150 kilometrin keskivauhdilla, vaikka nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Taajamissa mies höllensi kaasua ja noudatti rajoitusta.

Mies tunnusti rikoksen käräjillä.

Miehen annettiin sovittaa teko päiväsakoilla. Häntä ei määrätty enää oikeudessa ajokieltoon, sillä hän kertoi tarvitsevansa ajo-oikeutta kuljetusalan työssään. Käräjäoikeus katsoi aiemman väliaikaisesti voimassa olleen ajokiellon riittäväksi seuraamukseksi.

Kuprun jälkeen mies tiettävästi jatkoi töitä kuljetusalalla.

Lue myös:

    Uusimmat