Tallikaveri odottaa Daniel Ricciardon tuovan Renault'lle arvokasta apua: "Hänellä on varmasti tietoa Red Bullilta"

F1-sarjassa kilpailevan Renault’n kuljettaja Nico Hülkenberg odottaa ensi kauden tallitoverinsa Daniel Ricciardon tuovan ranskalaistalliin arvokasta informaatiota Red Bull -tallin autosta.

Viimeiset viisi vuotta Red Bullilla kisannut Ricciardo on ensi kaudella Renault'n kuljettaja. Hülkenberg uskoo australialaisen teknisen tuntemuksen itävaltalaistallin toiminnasta olevan Renault’lle merkittävä apu kehitystyössä.

- Me kuljettajat emme ole insinöörejä tai ainakaan aerodynaamikkoja. Hän ei osaa kertoa meille, miten valmistamme ilmanohjaimen, mutta hän voi auttaa meitä selittämällä, mitä Red Bull teki erilaisille järjestelmille tai miten he säätivät auton, Hülkenberg kertoi saksalaiselle Auto Motor und Sportille.

- Hänellä on varmasti jotain tietoa meille Red Bullilta, mikä on taatusti mielenkiintoista, Hülkenberg lisäsi.

Ensi kaudella sarjan autot kokevat joukon aerodynaamisia muutoksia, joiden tarkoitus on auttaa kuljettajia tekemään ohituksia.

- Uuden etusiiven kanssa kukaan ei tiedä tarkalleen, mihin suuntaan sen kansa tulisi edetä. Kyse ei kuitenkaan ole sarjan täydellisestä uudelleenkäynnistyksestä, pikemminkin pehmeästä nollauksesta. Tehdastallina tavoitteemme täytyy olla nousu lähemmäs kärkeä.

- Kauden viimeisissä kisoissa olimme 1-2 sekuntia kärkitalleja perässä. Meidän täytyy yrittää saada se ainakin puolitettua. Myös Ferrarilta ja Red Bullilta vei aikaa ottaa Mercedes kiinni. Me tarvitsemme sitä yhtä paljon, Hülkenberg kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat