Tälle miehelle on maksettu vuosikymmenien ajan velhona olemisesta – eläkkeelle jäävän 87-vuotiaan velhon seuraaja Ari tiesi kykynsä jo kauan sitten

0:45
Video: Tältä velhot näyttävät.

Uusiseelantilainen mies on toiminut kymmenien vuosien ajan Christchurchin kaupungin velhona. Aiheesta kertoo CNN

Pitkään kaapuun ja mustaan velhohattuun pukeutunut mies kiinnittää kovasti huomiota kulkiessaan kadulla. Kyseessä ei ole naamiaisasu, vaan työunivormu. 

Christchurchin kaupungilla on ollut oma velho jo vuosikymmeniä. Britanniassa syntynyt Ian Brackenbury muutti Uuteen-Seelantiin 1970-luvulla, jossa hänet tunnettiin pian "Velhona". Painottaakseen kuinka tosissaan hän oli, hänen uusiseelantilaisessa ajokortissaan lukee nimen kohdalla Velho. Virallisesti hän ei ole muuttanut nimeään. 

Brackenbury on ollut yksi kaupungin turistinähtävyyksistä jo pitkään, ja hän on saanut arvosteluja TripAdvisor-matkasovelluksessakin. 

Velholle seuraaja

Vuodesta 1998 asti hänelle on maksettu noin 8 800 euroa vuodessa velhona olemisesta.

Nyt 87-vuotias Brackenbury päätti löytää itselleen seuraajan. 39-vuotiaasta Ari Freemanista tulee hänen työnsä jatkaja. Freeman on ollut Velhon oppipoika jo kuusi vuotta. Freeman on kuitenkin kokenut olevansa velho jo pidempään. 

– Se alkoi suunnilleen 25-vuotiaana. Se on vain yksi niistä asioista, joita ei voi selittää, Freeman kertoo. 

Vuonna 2014 Freeman päätti ottaa ison askeleen ja meni Velhon juttusille ja kertoi hänelle olevansa nuori velho. Näin hänestä tuli Velhon oppipoika. 

Uusi velho ei itsestäänselvyys

Freeman tietää, että hänestä ei voi tulla Christchurchin uutta velhoa ilman kaupunkilaisten hyväksyntää. Uudeksi velhoksi pääseminen ei ole itsestäänselvyys. Velhon vaihtuminen vuosikymmenien jälkeen on iso juttu. 

– Haluan velhoilmiön jatkuvan ja haluan täyttää sen roolin. Vähän niin kuin bändi tarvitsee kitaristia. 

Freemanille velhona oleminen on tapa auttaa ihmisiä yli vaikeista tilanteista. 

– Tarvitaan joku, joka tekee jotain erikoista, jotta näiden ihmisten päässä voi tapahtua muutos. Ihmiset jotka onnistuvat siinä, ovat taikureita, Freeman selittää. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja